Skærmbillede 2023-01-25 kl. 16.29.01

Iværksætteranalysen 2022 er landet!

Dugfriske tal om tilstanden i det danske iværksættermiljø

Hos Dansk Iværksætter Forening er vi igen i år klar til at berette om tingenes tilstand ude hos de danske iværksættere. Det er en undersøgelse vi har foretaget os i snart 10 år, og er afgørende for hvor og hvordan vi hos Dansk Iværksætter Forening vælger at søge indflydelse.
 
 
I analysen tegner der sig både positive væksttendenser, men også dystre udsigter til en tid i usikre farvande. På den positive side svarer 2 ud af 3 adspurgte at de forventer en økonomisk vækst mens en tredjedel forventer at de øger antallet af medarbejdere det kommende år.
 
Vi ser dog også ind i at omstændighederne i verdenen selvfølgelig også skaber konsekvenser for det danske iværksættermiljø. 20% af de bæredygtige iværksættere føler sig direkte truet på deres overlevelse grundet inflationen.
 
En anden kedelig tendens er at hver fjerde kvinde føler sig negativt forskelsbehandlet i iværksættermiljøet. En tendens som Head of Policy hos Dansk Iværksætter Forening, Johann Svane, har snakket mere om i Berlingske.

Del indlægget