I samarbejde med CBS Law og Tommy Ahlers (V).  I januar 2020 afholdte vi et debatmøde på Christiansborg, hvor vi havde inviteret relevante personer til at diskutere selskabsformer og iværksætteri i Danmark. Med henblik på at komme frem til nogle forskellige løsninger, som skal gøre det mere attraktivt at stifte virksomhed i Danmark.  Anledningen til mødet var bl.a. Folketingets vedtagelse om afskaffelse af Iværksætterselskaber (IVS) og nedsættelse af kapitalkravet for anpartsselskaber (ApS) fra 50.000 til 40.000 kroner i april 2019.  Derudover er der bred konsensus om, at vi i Danmark er afhængige af iværksætteri, og det er derfor også en dagsorden vi bruger mange skattemidler på. Selvom vi generelt over de sidste årtier har øget niveauet blandt iværksætterne, har etableringsraterne ikke udviklet sig i samme periode.  Vi tager det derfor alvorligt, at vi har oplevet en signifikant nedgang i etableringer efter afskaffelse af IVS’erne. Vi skal sikre et smidigt og iværksættervenligt selskabssystem, samtidig med, at vi forebygger skatteunddragelse og snyd. Derfor inviterede erhvervsordfører fra Venstre, Tommy Ahlers sammen med Dansk Iværksætter Forening og CBS Law til et debatmøde til en fælles drøftelse af, hvilke konkrete selskabsmodeller og -former og mekanismer, der kan sikre den rette balance mellem alle samfundshensyn.   Debatmødet


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt