Regeringen har nu taget en beslutning om, at implementere whistleblowerordninger på hele statens område. Dette skal senest være implementeret inden d. 1 november 2020 Justitsminister Nick Hækkerup har udtalt følgende i en pressemeddelelse: ”Det er helt afgørende for vores samfund, at borgerne har tillid til de offentlige myndigheder. Tillid til, at de værner om borgernes rettigheder, og til at de administrerer deres betroede midler rigtigt, ordentligt og nidkært. Nu indfører vi whistleblowerordninger på hele statens område, så whistleblowere tør stå frem, og så kritisable forhold kan komme for dagens lys. Det har vi alle en interesse i. Samtidig er vi ved at se på at gennemføre EU’s whistleblowerdirektiv, der bl.a. stiller krav om, at der skal oprettes whistleblowerordninger på en lang række offentlige og private arbejdspladser.” Private arbejdepladser med mere end 50 medarbejdere, skal også etablere en whistleblowerordning, men har dog en anden tidsfrist. Dette skal ske senest d. 17 december 2023 for private virksomheder. Gode grunde til at vælge en whistleblowerordning: • Anmelderen er 100 % anonym • Man kan vedhæfte fotos og dokumenter • Høj sikkerhed beskytter afsenderen • D4 sørger for den tekniske opsætning • GDPR-reglerne om registrering af brud på persondatabeskyttelse overholdes • Hvidvaskningslovens §35 om


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt