”I dag er der flere penge end der er gode ideer,” siger Martin Von Haller Grønbech. Det betyder, at spillereglerne mellem investor og iværksætter har ændre sig til fordel for iværksætterne. Men de founder friendly vilkår vil blive rullet tilbage, når der kommer en økonomisk krise, siger investorer. Af Niels Christiansen, Redaktør Webmediet Bootstrapping I dansk erhvervsliv går der en række grædende iværksættere rundt. Unge founders der i jagten på finansiering har fået udhulet deres ejerandele, da boet skulle gøres op. Det er billedet man af og til får fortalt, når beretninger om kæntrede forhold mellem iværksætter og investorer bliver berettet. Finansieringsfælden er opstået når start-ups rejser investorkapital. De løber hurtigt ind i juridiske forhold, og i høj grad også strategiske overvejelser i forbindelse med fremtidige kapitalrejsninger. Idet en høj valuation eller specielle investor-venlige bestemmelser, såsom anti-dilution, veto-rights, exit-preferences, keyman clauses på kort sigt kan se uproblematiske ud, men på længere sigt være en væsentlig showstopper næste gang der skal rejses penge. Men ”finansieringsfælden,” som nogle vil kalde det, er ifølge flere centrale aktører i dansk investormiljø ved at være fortid. Måske… Iværksættervenligt marked I dag befinder vi os stadig i en højkonjunktur selv om væksten er ved at aftage.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt