Det diskrete fyrtårn for alverdens iværksættere Mogens Thomsen, der fra sin base i Aarhus hjalp iværksættere over hele jordkloden og var blandt pionererne for fairtrade i Danmark, er død. Han var kendt blandt iværksættere i Vietnam og Mozambique, Brasilien og Kina, Midtjylland og Midtvesten. Han blev beskrevet af folk i branchen som et fyrtårn i dansk iværksætteri gennem flere årtier. Alligevel gik han under radaren i den brede offentlighed, for i modsætning til de mange flamboyante iværksættere, der er blevet kendt gennem medierne, gik han altid stille med dørene. Men tag ikke fejl: Mogens Thomsen hjalp tusinder af danske iværksættere i gang, og titusinder ude i den store verden har benyttet de iværksætterråd og skabeloner til forretningsplaner, han forfattede, og som er oversat til adskillige sprog: Engelsk, selvfølgelig, men også fransk, spansk, portugisisk, kinesisk, vietnamesisk og arabisk. Brugsuddelerens søn fra Hørby red ellers i sine unge år med på efterdønningerne af ungdomsoprøret, lod håret vokse, tog med Tvind til Asien, rejste rundt i Latinamerika og kom på seminariet i Aarhus, men det var iværksætteriet, der trak i ham. Ikke så meget hans eget iværksætteri, mere det at hjælpe andre i gang med at realisere deres håb og drømme. Forretningsplaner og


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt