Datasikkerhed har ikke været højt prioriteret i Danmark. TV2 skrev i 2017, at kun Schweiz, Holland og Sydkorea har dårligere datasikkerhed end Danmark. Det viste en rapport fra Deloitte i 2016. I 2019 skrev en ny Deloitte rapport, at “39 procent af de små og mellemstore virksomheder har et IT-sikkerhedsniveau, der vurderes utilstrækkeligt i forhold til deres risikoprofil”. Selv med de nye GDPR-regler, viste en ny opgørelse i 2018 fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd i følge DR, at “Danmark er blevet dataduks i EU.” Det viser sig, at Danmark er det land i EU, som indberetter flest brud på datasikkerheden. Én af udfordringerne ved datasikkerhed gælder risikoen for datalæk ved udskiftningen af brugt IT-udstyr, som kræver en sikker datasletning. Når man er færdig med datacenterhardware, PC og laptops, mobiler, tablets eller printere, så skifter det hænder. Måske skal udstyret genbruges internt i en virksomhed eller offentlig organisation, måske skal det videresælges, måske skal det doneres væk, eller måske skal det skrottes. I alle tilfælde kan udstyret holde følsom information, som ikke skal ende i de forkerte hænder. Her er det ikke nok at trykke på slet-knappen. Det svarer til at rive indholdsfortegnelsen ud af en bog. Heller ikke en formatering er


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt