Af Troels Michael Lilja, lektor, ph.d., CBS LAW IVS udfases – hvad gør iværksættere nu? Siden muligheden for at stifte et IVS blev afskaffet i april 2019, er antallet af nye virksomheder faldet med ca. 900 pr. måned. Man kan således sige, at en række potentielle iværksættere har valgt at flade ud, i stedet at flage ud. Med andre ord, har de droppet forretningsideen frem for at oprette et billigt selskab i udlandet eller skyde 40.000 kroner ind i et anpartsselskab.  Hvis du er kommende iværksætter, som skal til at starte egen virksomhed, er der dog stadig mulighed for at etablere sig billigt og med begrænset hæftelse, hvis man er villig til at flage ud. Ud over de indenlandske muligheder, der ved første øjekast kan synes lettest, findes alternativer inden for Rigsfællesskabet og i EU.   Du får her iværksætteres muligheder for at drive virksomhed gennem nordatlantiske selskaber og lavkapitalselskaber i EU. De indenlandske muligheder for iværksættere Hvis man kan leve med at hæfte med alt, hvad man ejer, kan man stadig komme i gang uden at gøre indskud, enten gennem en enkeltmandsvirksomhed, eller hvis man er flere gennem et I/S eller et K/S. Hvis begrænset hæftelse er vigtigt, kræves der


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt