Blot 25% af alle opstartsvirksomheder har en kvinde ved roret og blot 2% af al europæisk venture kapital investeret er gået til kvindelige founders. Nedslående tal hvis man tager ligestillings- og diversitetsbrillerne på. Men hvad kan årsagerne være, og hvordan kan vi ændre det? Her har du mine bud..  Af Dorte Damgaard Sejthen, kvindelig iværksætter og mentor Tiden er en faktor Som det første, synes jeg, at det er relevant at sætte kvinder i et historisk perspektiv. I 1950’erne var 75% af landets kvinder hjemmegående husmødre. Vi har altså ”kun” været 70 år undervejs.  Unge kvinder i dag er helt anderledes selvsikre, end de kvinder min alder (40+), der er opvokset med stereotype kønsroller og Janteloven i rygsækken. Unge kvinder i dag kæmper med nogle andre udfordringer, men det virker som om, at de ved, at de fortjener succes. Derfor er der håb for, at vi over de næste 15-20 år, vil se mange flere kvindelige iværksættere. Motivér innovation Én af forklaringerne på, at mænd er overrepræsenteret, kan helt logisk findes i, at der simpelthen ikke er ret mange kvinder i de mest progressive industrier, som fx software, fin-tech, byggeindustrien og engineering. Kvinder er stærkest repræsenterede i sundhedsfagene – ikke


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt