Af Peter Kofler, Formand for Dansk Iværksætter Forening  At finde balancen mellem regulering og innovation inden for tech og AI er et af dagens og de kommende års vigtigste politiske spørgsmål. Med løftet om at skabe ”et Europa til den digitale tidsalder,” har den kommende kommissionsformand, Ursula Von der Leyen, gjort det klart, at hun ønsker at sætte EU i centrum af denne debat. Dette er noget, som alle europæiske iværksættere, der arbejder inden for teknologi, bør følge nøje. Kommissionens forslag inkluderer etiske regler for AI, nye skatter og en omfattende lov om digitale tjenester. Det er velkomment. Kommissionen anført af Vestager forstår vigtigheden af ​​dataøkonomien og risikoen for, at Europa taber AI-kapløbet, som er vores tids definerende teknologi. Det giver en anledning til, at vi genovervejer vores politik på det digitale område. Mens formandens intentioner om at gennemføre det digitale indre marked er positive, er der fare for, at hendes administration vil have en anden tilgang. Det altoverskyggende fokus på etiske regler for AI kan føre til lignende utilsigtede konsekvenser som GDPR.  Det anslås, at overholdelse af GDPR har kostet Fortune 500- og FTSE 350-virksomheder omkring 9 milliarder dollars. Ifølge Dansk Erhverv har det kostet 8 mia. kr., hvor mere end halvdelen af beløbet ligger hos de


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt