Af Alex Randrup Vi har sagt farvel til 10’erne. Det har været årtiet, hvor den brede befolkning har omfavnet iværksætteriet. Tv-programmer som Løvens Hule, mediernes omtaler af de succesfulde iværksættere og den vedvarende fremhævelse af, at det iværksætterne der er jobskabere og dem der på egen hånd skal sikre velfærdssamfundets overlevelse.  Mere end 10 års politiske initiativer, der har skulle gøre Danmark til en stolt iværksætternation har ikke haft nogen nævneværdig effekt, hvis man udelukkende ser på antallet af selskabsetableringer.  2010 1. Februar VK-Regeringens 2020-udspil: 40 mia. øremærkes til forskning, uddannelse, innovation og iværksætteri frem til 2012. Nu skal Danmark ikke længere være blandt de bedste i 2015, men i 2020: “Det er den største investering i vækst, som nogensinde er set i Danmark (…) Danmark skal i 2020 være blandt de lande i verden, hvor virksomhederne er mest innovative. Og Danmark skal i 2020 være blandt de lande, der er bedst til at skabe nye vækstvirksomheder.” 2011 5. juni Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K): “Danmark skal fortsat være blandt de tre lande i Europa med de laveste administrative byrder. Derfor vil vi blandt andet fortsætte med at sende de såkaldte byrdejægere ud i virksomhederne, så vi kan sætte ind dér,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt