Iværksætteri har et dårligt ry i Danmark. Lange arbejdstimer og ødelagt familieliv skræmmer talenter. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. ”Jeg påtager mig min del ansvaret for det,” siger Martin Thorborg. Af Niels Christiansen,  redaktør webmediet Bootstrapping  Startupgamet er nådesløst: Du arbejder mindst 60 timer om ugen, og alt går familiemæssigt og socialt amok omkring dig, og din hjerne er fyldt op af flammer af dårlig samvittighed. Er det en iværksættermyte, eller er det virkelighed? Det ved vi ikke i dag. Og det er et problem. Derfor har Dansk Erhverv (DE) sat sig for at undersøge, hvordan det virkelig forholder sig derude i startupland. Barrierer for startupdrømmenI Christian IV’s gamle børsbygning cirka 20 meter fra Christiansborg i Københavns centrum holder DE’s sekretariat til. I gange med lange træpaneler og højt til loftet bliver der lagt planer og  strategier og tænkt tanker om import og eksport, handelskrige og besværlige politikere. Herinde er de optagede af ét problem: Danmark halter bagefter andre europæiske lande, når vi sammenligner os på iværksætteri. Derfor er DE i gang med en større analyse af, hvad det er for barrierer, der gør, at danskerne ikke dropper gymnasielærerjobbet til fordel for at blive selvstændig. Den ene


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt