Armbevægelserne og festlighederne var store til landsfinalen i vækstskaberkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year i november. Med god grund. Sort på hvidt har antallet af danske vækstvirksomheder aldrig været højere. Iværksætteren var i år med på sidelinjen, for at tage temperaturen på landets vækstskabere og vækstudsigterne de kommende år. Af Alex Randrup  Danmarks startups har ideerne, energien, ambitionerne og et stort potentiale. Det er tydeligt, hvis man stiller skarpt på de danske iværksættere med “proof of business”. For de er her, der og allevegne. De fylder spalterne. De er rykket ind i bedste sendetid i tv. Mere end nogensinde før er det hipt at være selvstændig og realisere egne iværksætterideer.  Men hvordan går det overordnet set med det danske iværksættermiljø og dansk iværksætteri? Er der nok, der tør droppe lønmodtagerjobbet og tør tage springet ud i iværksætteriet? For én ting er hypen og virkelysten, der fylder i medierne. Noget helt andet er at nærlæse statistikken for selskabsetableringer i Danmark.  Ser man nærmere på Danmarks Statistiks rapport fra november 2018 om iværksætteri i Danmark, så viser det sig, at der i 2017 var 19.200 nye iværksættervirksomheder i Danmark, hvilket er væsentlig under niveauet i 2007, hvor der blev skabt 24.600 virksomheder.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt