Som selvstændig erhvervsdrivende er der mange udgifter forbundet med den daglige drift af virksomheden. Derfor kan en pensionsopsparing hurtigt blive nedprioriteret i din økonomi. Selvom du har ret til folkepension ligesom alle andre på arbejdsmarkedet, har du ikke en arbejdsmarkedspension. Derfor sparer du ikke automatisk op til din pension. Som iværksætter er der flere forskellige muligheder for at sikre din tilværelse som pensionist. Udover de almindelige pensionsordninger på markedet vil du nemlig også have mulighed for at spare op, samtidig med at du vækster din virksomhed. Du kan her læse mere om, hvilke muligheder du har for at sikre din pensionsopsparing. Indbetaling til ATP En af mulighederne for at sikre en solid indkomst, når du går på pension, er at supplere din folkepension ved at indbetale til ATP. Her indbetaler du 284 kr. om måneden og får pengene udbetalt fra den dag, du bliver folkepensionist og resten af dit liv. For at kunne indbetale til ATP som selvstændig indbetaler skal du opfylde følgende betingelser: Du skal have været medlem af ATP i mindst 3 år sammenlagt. Enten som lønmodtager modtager af dagpenge, modtager af midlertidig arbejdsmarkedsydelse, eller som studerende på en uddannelse der berettiger til godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt