Man kan ikke komme uden om, at der generelt er en vis risiko forbundet med at starte som selvstændig. Det kræver hårdt arbejde samt en vis startkapital, og går det ikke godt, kan det komme til at koste dig dyrt. Bliver du arbejdsløs, kan du have svært ved at betale dine faste udgifter, og derfor bør du have den ene eller anden form for lønsikring. Her kigger vi nærmere på mulighederne. Hvorfor vælge en a-kasse? En af de helt store fordele ved at være medlem af en a-kasse er, at du får hjælp til at søge jobs, hvis du bliver ledig. Det betyder, at du med stor sandsynlighed ikke kommer til at være arbejdsløs i længere perioder ad gangen. Desuden kan du igennem en a-kasse deltage i blandt andet forskellige kurser, hvorved du kan gøre dig selv mere attraktiv for arbejdsgivere. Er du selvstændig, er det ikke sikkert, dette giver så meget mening for dig, hvis du alligevel ikke ønsker at skulle tage imod et lønmodtagerjob. Det kan være en af grundene til ikke at vælge en a-kasse som iværksætter. Når du vælger en a-kasse, kan du få dagpenge i to ud af tre år med ledighed. Desuden er det relativ billigt at være medlem af en a-kasse, og du kan samtidig vælge at kombinere det med en fagforening, hvis det giver mening for dig. Ifølge find-a-kasse-priser.dk skal du vælge en fagspecifik a-kasse og eventuelt fagforening, hvis du gerne vil have masser af sparring og hjælp i forbindelse med ledighed. Kan du mere eller mindre klare dig selv, kan du i stedet vælge en tværfaglig version. Hvorfor gå efter en lønsikring? Hvis du – for eksempel grundet din politiske overbevisning – ikke ønsker at støtte op om a-kasserne, kan du i stedet vælge en privat lønsikring. Når du vælger en


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind