Vallø Stift har tradition for at varetage kvinders forhold og værdighed. Siden 2010 har de uddelt Vallø Prisen til personer og virksomheder, der gør en særlig indsats for kvinder. I år gives prisen til en kvindelig iværksætter. Af Sofie Holmsberg Historien om Vallø Stift  Vallø Stift er en 282 år gammel erhvervsdrivende fond, der blev grundlagt i 1737 af Christian VI’s Dronning Sophie Magdalene.  Formålet med fonden var at understøtte ugifte døtre af den danske adel. Dengang skulle adelens døtre tage sig af huset, være selskabelige, kultiverede og høflige, fremfor at tage en uddannelse og få et arbejde. Hvis ikke de blev gift, skulle forældrene, og senere hen deres brødre, forsørge dem. For at undgå dette, kunne man indskrive sin datter mod et engangsbeløb på Vallø og dermed sikre hende en form for årsløn. Hun kunne også få mulighed for at bo på Vallø Slot, så længe hun forblev ugift.  I dag ser tingene anderledes ud for adelens døtre. De adelige kvinder uddanner sig og arbejder, ligesom som alle andre. Derfor tjener Vallø Stift i dag en anden funktion. De vil stadig sikre, at Vallø Stift har relevans. Det gør de blandt andet ved at arbejde med nye aktiviteter, hvor de kan gøre en forskel for kvinder og bidrage med en positiv indsats for og til samfundet. Kvinders forhold og værdighed er stadig Vallø Stiftets hovedformål.  Et af disse nye tiltag og aktiviteter er Vallø Prisen.  Vallø Prisen Vallø Stifts bestyrelse oprettede i maj 2010 en ærespris ved navn “Vallø Prisen”.  Prisen tildeles en person, en forening eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats i det felt, der ligger inden for Vallø Stifts idégrundlag. For at komme i betragtning til at vinde prisen skal man have ydet en særlig uegennyttig indsats, være en rollemodel for kvinder eller have


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind