#1 Forbrugere i hele verden er enige: Hellere abonnere, end eje!  Det store opgør med den traditionelle transaktions- og ejerskabsmodel har længe været undervejs, og nu bekræfter en ny, stor international undersøgelse, at abonnementsøkonomien for alvor har bidt sig fast på tværs af lande i Europa, Nordamerika, Asien og Australien. Flere end 13.000 respondenter fra 12 lande indgår i undersøgelsen, der bl.a. viser forbrugernes holdning til hvilke produkter, de hellere vil abonnere på end at eje. Den store internationale undersøgelse, som den amerikanske softwarevirksomhed Zuora står bag, viser bl.a. at andelen af abonnementer i husstanden er vokset betydeligt de seneste fem år, og faktisk så tror 74 procent af de adspurgte, at vi i fremtiden vil abonnere på endnu flere produkter og tjenester, fremfor at eje dem. Det skyldes ikke mindst, at de adspurgte selv har lyst til at gå den vej. 68 procent af de adspurgte er enige i, at en persons status ikke bestemmes af, hvor meget han eller hun ejer, og 57 procent ville faktisk allerede i dag ønske, at de ejede færre ting. Det skyldes i høj grad et ønske om at opnå færre byrder og større fleksibilitet. #2 Black Friday overtager julehandlen  Black Friday 2019 går fra at være et en-dagsudsalg til at blive Black Week, der strækker sig over en hel uge. Det skyldes, at Black Friday 29. november ligger så tæt på december og julehandlen, at butikkerne føler sig tvunget til at tyvstarte Black Friday udsalget. Dels for at undgå kaos i levering af pakker og dels for at undgå, at Black Friday tager for meget af julehandlen. Sådan lyder vurderingen fra PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste med mere end 7000 butikker, der kan søges priser og produkter i. ”Black Friday og julehandel falder lige oveni hinanden, og det kan give butikkerne, og


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind