Alle iværksættere har et ‘why’. Et why er det formål eller den sag, der inspirerer og driver fremgang… Vi stiller skarpt på tre nye bæredygtige virksomheder. De fortæller, hvorfor de gør, som de gør. Hvad der er grunden til, at deres virksomhed eksisterer, og hvad de virkelig er passioneret omkring.  Af Emilie Fuglsang LastSwab Virksomheden LastSwab producerer et genanvendeligt og bæredygtigt alternativ til vatpinde. LastSwab anføres af danske Isabel Aagaard, som blev uddannet fra Danmarks designskole i 2016. Vatpinde har ikke ændret sig i 100 år. Men der er en blomstrende interesse, for at leve mere bæredygtigt, og finde alternativer til engangsartikler. Som forbrugere tænker vi ikke altid på de store mængder materiale, der går til at producere de produkter, der gør hverdagen nem og effektiv.  Når vatpinde produceres, er det materialer som bomuld, plastik og træ, der høstes, for at producere de 1,5 milliarder vatpinde, der laves – hver eneste dag. Så der må siges at være et hul i markedet for LastSwabs produkt.  LastSwabs bud på en genanvendelig vatpind kan vaskes, og er lavet af nylon og termoplast. Det sparer især store mængder bomuld at bruge et alternativ til almindelige vatpinde.  Når vi gentænker engangsprodukter, der sendes fra den anden ende af verden, er det også for at spare CO2 brugt på transport. Som forbruger står vi overfor en udfordring: Er vi klar til at ændre vores vaner, for at hjælpe med spare på CO2-udledningen? Og hvor starter vi? Skal vi kun købe lokalt – eller skal vi satse på langtidsholdbare produkter? Det er svært at gøre sig klog på, men i sidste ende er Danmarks klimamål for 2030 et fællesprojekt, som vi alle må deltage i. LastSwab er et bud på en vaneændring og en adfærdsændring – hav en enkelt vatpind til rådighed, i stedet for en hel


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind