Pond har startet plastikrevolutionen Som ung brækker Thomas Brorsen Pedersen sit surfbræt. Her knækker han måske også koden til verdens mest presserende forureningsproblem: Hvordan gør vi plastik overflødigt? Iværksættervirksomheden Pond bliver spået af flere i det danske iværksættermiljø til at være det næste store danske erhvervseventyr. Men kan lille Danmark rumme ideer på den her iværksætterskala? Magasinets profil er denne gang Thomas Brorsen Pedersen fra aarhusianske Pond. Af Alex Randrup  I år er det mere end 100 år siden, at plastikken blev opdaget i den form, som vi kender i dag. Det er fleksibelt og holdbart. Det er vores forbrug af plastik derimod ikke.  Faktisk er det sådan, at mere end otte millioner tons plastik hvert år bliver udledt i havet. Det svarer til, at der hvert eneste minut bliver dumpet en lastbil med plastik i verdenshavene. Det tal forventes at blive fordoblet i løbet af de næste ti år.  Klimaproblemerne har aldrig fyldt mere i medierne, end det har gjort de seneste år. Det er blevet vores alles fælles bekymring. Under valgkampen i forsommeren var diskussioner om grøn omstilling, vedvarende energi og bæredygtighed i landbruget nemlig føjet til højre og venstre i en sådan grad, at klima og miljø faktisk endte som det emne, der blev omtalt allermest. Historien om den danske virksomhed Pond er én af de mere kuriøse iværksætterhistorier. For Pond er en bombe af den gode slags, og kan vise sig at være det største danske erhvervseventyr i nyere tid. Flere i iværksættermiljøet udråber dem til at være et godt og troværdigt bud på en dansk impact-unicorn (en startup som værdiansættes til en milliard dollars eller derover). Det er historien om en duo, der knækker koden på en formel, vi alle efterspørger. For fire år siden fandt maskiningeniør Thomas Brorsen Pedersen og kemiker Martin Jensen formlen


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind