Når man vælger domæne til sin webshop er det vigtigt at man vælger rigtigt første gang. Det er nemlig mere end svært at skifte domæne efterfølgende, når man først er kommet godt i gang med sin side.

Rent teknisk er det ikke svært at skifte et domæne. Det er langt svære at flytte brandværdi, SEO-værdi osv til det nye domæne, og ofte vil der gå en del tabt.

Derfor skal du tænke dig godt om, når du vælger dit domæne. Her følger fem råd bør have i baghoved, når du går ud og køber dit domæne

1. Undgå æ, ø å
Internettet er ikke bygget til de danske specialkarakterer æ, ø og å, og derfor gør du klogt i at undgå disse, når du vælger domæne. Det bedste vil være at undgå dem helt, men hvis dit firma i forvejen har et æ, ø eller å i sit navn, kan du eventuelt erstatte f.eks. æ med ae i dit domæne.

2. Pas på ikke at låse dig fast i dit domænenavn
Du skal tænke fremad, når du køber dit domæne. Det kan godt være at du sælger pander nu, men kunne du finde på at udvide dit sortiment i fremtiden? Hvis du tror at det vil ske, så skal du ikke vælge domænet billige-pander.dk, da det vil virke underligt, hvis du en dag også begynder at sælge gryder. Vælg i stedet et domænenavn, som dækker bredt eller som slet ikke siger noget om det du rent faktisk sælger. Wupti.dk siger jo ikke meget om det de sælger, og de kan derfor sælge alt under det domæne.

3. Vælg et domæne med få stavelser
Jo længere dit domænenavn er, jo sværere er det at huske. Vælg derfor et kort domænenavn på maks to stavelser. Det er også det de store brands gør.

Hvis du f.eks. kigger på Google, Fiat, Samsung, Aldi, ja men kunne blive ved. Det er alle tostavelses navne, som er nemme at huske. Måske du også kan finde på noget til din webshop?

4. Undgå bindestreger
Folk er rigtig dårlige til at huske bindestreger, så forsøg at undgå dem, specielt hvis du vil have at folk skal taste din adresse direkte ind i adresselinjen for at finde dig.

5. Vælg en domæneendelse, som passer til din side
Du skal ikke vælge et .com, hvis din side er på dansk og sælger danske produkter. Omvendt skal du selvfølgelig ikke vælge et .dk, hvis din side er på engelsk. Endelsen på domænet skal passe til din side, det er vigtigt, både for dine kunder, men også for Google.

Med disse 5 råd bør du være godt klædt på til at vælge det rigtige domæne til din webshop. Du kan bruge denne oversigt til at finde det billigste sted at købe dit nye domæne: Køb domæne oversigt.

Held og lykke med din nye webshop!