Denne artikel er udarbejdet i samarbejde mellem og Hurtigeonlinelaan.dk og Capitalo.dk

Sidder du med den gode idé? Men mangler du penge til at få den forløst? Så læs med i denne guide. Her giver vi nemlig vores 3 bedste bud på, hvordan du kan skaffe finansiering som iværksætter.

Finansiering er ofte den største hurdle, vi som iværksættere skal over. Alt afhængigt af virksomhedstype kan du nemlig ofte ikke forvente så meget andet end udgifter det første år… Hvorfra det så forhåbentlig lige så stille går i den rigtige retning – med salg – i de efterfølgende år.

Derfor vil du her få en lille starthjælp, så du kan komme godt i gang med finansieringen af din virksomhed. God læselyst!

1. Brug dit netværk

Vi danskere er ofte lidt tilbageholdende med at bede om tjenester. Dette er dog en mental blokade, som du er nødt til at komme over som iværksætter. For her vil du alt andet lige skulle bede om hjælp af nogen – og så forhåbentlig give din hjælp tilbage på et andet tidspunkt: Nogen kalder det karma. Andre kalder det det samarbejde som den moderne kapitalisme i sin grundessens bygger på.

Hold dig derfor ikke tilbage med at tale om din virksomhed med dine venner og familie. Du kan rimelig hurtigt mærke, om de er tændte på idéen… Og hvis de er det, kan I jo roligt snakke videre om at lade dem skyde penge ind i virksomheden, uden du behøver være det mindste pushy.

2) Søg efter en professionel investor

DR programmet Løvens Hule har taget danskerne med storm. Investorerne her er såkaldte angel investors: Individuelle investorer som har specialiseret sig i at skyde penge i nystartede virksomheder.

En anden vej at gå er at se efter investering fra virksomheder. Driver du eksempelvis en webshop om cykler, kunne det være, at et cykelmedie så interesse i at blive en del af foretagendet.

Vær opmærksom på at du med en investor afgiver procenter af din virksomhed… Og afhængigt af omfanget også styring af virksomheden.

3. Gå i banken

Vi har ikke så meget at sige om denne. Måske vil din bank låne dig penge til virksomheden. Tag ned og spørg dem.

4. Se efter offentlig støtte

Der er en række områder, hvor offentlig støtte er en meget reel mulighed.

Dette er typisk til virksomheder, der har en almennyttig karakter eller på andre måder er på den politiske dagsorden.
Et godt eksempel er virksomheder inden for den grønne sektor, som jo er meget hot – no pun intended – for tiden.

5. Anvend crowdfunding

Der er efterhånden opstået en del crowdfunding-websites. Den mest kendte af disse er nok Kickstarter. Her kan du sætte et mål for, hvor mange penge du ønsker skudt ind i din idé… Som så bliver udløst, når/hvis du når målet.

Crowdfunding er mest “en ting” for virksomheder med idéer, der går lidt ud over det normale… Starter du en almindelig håndværkervirksomhed, butik eller lignende er der derimod nok ikke ligeså stort potentiale her.