E-sport er for alvor ved at finde sin plads i Danmark, og det er bestemt ikke uden grund. Det danske hold, Astralis, har allerede præsteret at vinde titlen som verdensmestre i CSGO. Fanmiljøet omkring E-sporten bevidner også, om den interesse som ses på verdensplan. Kasper Høgh er en af de få sportspsykologer i Danmark, som er trådt ind i det danske E-sportsmiljø – og det er der en god grund til. Den mentale sundhed i E-sport E-sporten er et helt nyt felt for psykologer, men ikke desto mindre vil Kasper arbejde videre med at skabe sunde rammer og arbejdsmiljøer omkring de unge sportsudøvere, så de ikke brænder ud. E-sport er på lige fod med andre sportsgrene en disciplin, hvor mentaltræning er vigtig at investere i. Derfor ser man også, at de bedste spillere og hold i verden har allerede allieret sig med sportspsykologer – og det er der ikke noget at sige til. I går deltog den danske E-sportsudøver, Johan Sundstein i et interview i Go’ morgen Danmark. Johan er den person inden for E-sport, som har vundet flest præmiepenge på E-sport – 6,3 millioner dollar for at være helt præcis. Alligevel kommer han ind på et punkt, som gør psykologers arbejde i E-sporten særligt relevant. Johan gør det tydeligt, hvilket arbejdet der bliver lagt i denne sportsgren. Han beskriver, hvordan han de sidste tre sæsoner kun har været i Danmark mellem 8-12 uger om året. Den resterende tid er brugt på bootcamps og konkurrencer i udlandet. Han beskriver, hvordan det både er hårdt, fysisk og mentalt – særligt på de ture hvor han er afsted i 2-3 måneder uden en pause hjemme. Han beskriver også, at han i disse intense måneder kan være tæt på at brænde ud. Den bedste præstation E-sportsudøvere er sat under et pres, som langt


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind