For nogen vil svaret være et klart ja. At de danske klassiske retter stadig holder, og bør serveres hyppigt i de danske hjem.

Men de kan bestemt godt tåle lidt fornyelse og kreativitet. I opskrifterne du finder her, kan du få inspiration til, hvordan retterne kan få et pift og dermed en fornyet eksistensberettigelse for dem, der var i tvivl.

Mørbradgryde har her fået et pift i form blomkålspure som et alternativ til piskefløde. Det giver retten en lækker ny smag, og så bliver den endda en smule sundere.

I denne Kylling i Karry opskrift bliver man opfordret til at lave sin egen karryblanding. Det gør retten mere personlig, og du kan få karry smagen helt som du vil have den.

Frikadeller har for mange en hellig status, som man absolut ikke må ændre på. Men i denne opskrift bliver du opfordret til at tilføje citron og salvie for en intens og lækker smag.

Chili con carne er ikke oprindeligt fra det danske køkken, men den er alligevel blevet en fast integreret del siden dens indtog. I denne opskrift skal der masser af mørk chokolade og tørret karl johan svamp i retten. Prøv den en gang!

Lasagne er endnu en udefrakommen ret, der har sneget sig ind i de danske køkkener. Og det er vi bestemt glade for. Prøv denne opskrift, hvor lasagnepladerne er byttet ud med blomkålspure. Det gør at retten ikke mætter lige så meget som den plejer, og du kan undgå følelsen af at blive meget mæt.

Boller i karry er endnu en dansk klassiker, som ligesom frikadellerne har en nærmest hellig status. Mange foretrækker nemlig at lave dem på the good old way. Og why not, det er faktisk også, hvad denne opskrift opfordrer til. Vil du dog gerne prøve den med et twist kan du tilsætte de grøntsager du selv holder af i sovsen.

Kødsovs er også en utrolig kærkommen ret fra det italienske køkken. I denne opskrift bruges et utal af lækre svampe og krydderurter. Prøv den en gang!