Når du er iværksætter, kan man godt have et stort fokus på virksomheden og hvordan den klarer sig. Det betyder at i hverdagene er der et stort fokus på at skulle levere og være effektive. Derfor er der nogle iværksættere, som glemmer lidt sine ansatte og hvordan de har det. Der er efterhånden mange studier som viser at en motiveret medarbejder ofte performer bedre end en som ikke er så motiveret, og at det ofte hænger sammen med hvor glade de er for jobbet. Derfor kan det godt betale sig at hjælpe sine medarbejdere med at være glade da det med stor sandsynlighed vil få dem til at yde en ekstra indsats. Hvordan kan man så gøre dem glade? Det er der lige så mange løsninger på som der er personligheder. Nogle går meget op i lønnen andre går mere op i forholdende på arbejdet og andre går op i sammenholdet og at man føler at hele virksomheden vil det samme og man har en vis stolthed over hvad man laver. Derfor er det rigtigt vigtigt at kende sine medarbejdere så man kan lære dem og finde frem til hvad som de sætter pris på. Det er ofte en rigtig


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt