Iværksætteri og nye virksomheder spiller en kæmpe rolle for at holde den danske økonomi sund. Trods dette er det kun meget få, som tør satse på at blive iværksætter med egen selvstændig virksomhed. Derfor opstår der også flere og flere tiltag, som har til formål at præsentere de yngre generationer for muligheden ved at blive iværksætter. Tankegangen er, at jo tidligere man påvirker dem, jo større chance er der for, at de senere hen bliver iværksættere. Børn skal introduceres for iværksætteri Med al den fokus på iværksætteri kan man regne med, at entreprenørskab på et tidspunkt vil blive et fag på lige fod med dansk og matematik. Men indtil da kan de unge mennesker prøve kræfter med iværksætteri på efterskolerne. Her kommer der nemlig flere og flere efterskoler på banen med iværksætteri på skemaet, enten som et valgfag eller som et decideret linjefag. Nogle efterskoler kan måske ikke umiddelbart se fordelene ved at give eleverne mulighed for at skabe en forretning. Men måske er et par ugentlige timer med fokus på ideudvikling, networking og innovation lige det, der skal til for at sætte flere iværksættere i verdenen. Gør din passion til dit job Alle typer efterskoler kunne have gavn af at undervise i iværksætteri – selv sportsefterskoler. Går man på for eksempel på Fx.: Lægården idræt efterskole, er der en god chance for, at man er helt vild med sport og bevægelse. Men for mange kan passionen ikke blive til andet end en hobby, og det er kun de færreste, som ender med at blive professionelle sportsudøvere. Men med iværksætteri på skemaet behøver man ikke opgive drømmen om at leve af sin lidenskab. Kan man finde på en god forretningsidé, der tager udgangspunkt i den sport, man brænder for, så giver det måske ekstra blod på tanden til at føre idéen ud i livet. Og så kan der være noget om, at timingen heller ikke er helt dårlig, når man målretter sig efterskoleelever. For jo ældre vi bliver, desto mere magelige bliver vi. Det forklarer nok, hvorfor det kun er få, som tør kaste sig ud i iværksætteri, selv om der måske mange, som går med en drøm om at blive selvstændig. Mens man endnu er ung, besidder man ikke alle de bekymringer, som automatisk vil komme med årene. Her har man også energien og overskuddet til at søsætte en fantastisk plan, uden at man skuffer familien, fordi man bruger al sin tid på at give sin idé luft under vingerne.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind