Mange forbinder saunabesøg med selvforkælelse og nyder en afslappet stund som belønning for blandt andet fysisk aktivitet. Men i dag er der der kommer moderne sauna-løsninger på markedet, heriblandt infrarød sauna. Her kan du læse om de væsentligste fordele og ulemper på de to typer saunaer og hvorfor at enhver sauna er bedre end ingen sauna.

Den traditionelle sauna
Den traditionelle sauna har sin oprindelse i det finske og har eksisteret i over 2000 år. Der findes mange saunavarianter verden over, men den traditionelle sauna, som vi kender den i europa, er et saunarum med vægge af træ og en opvarmes af en saunaovn. I dag opvarmes disse saunaer med påfyldning af vand på varme sten, ild, gas eller elektricitet, og er typisk opvarmet til 70-90 grader.
I saunaen er der et luftindtag, hvor kold luft kommer ind udefra, og når saunaen er tændt, vil den varme luft stige til vejrs, og trække den kolde luft gennem ovnen, som efterfølgende bliver opvarmet.

Læs mere om opbygningen af en traditionel sauna nederst på siden her..

Den infrarøde sauna
Forskellen på en infrarød sauna og en traditionel sauna er, at den traditionelle sauna opvarmer luften i selve kabinen, hvorimod en infrarød sauna virker ved, at de infrarøde stråler langsomt opvarmer din hud, muskler, sener, led og knogler – strålerne trænger altså langsomt ind i din krop med cirka 3,5 centimeters dybde på en behagelig og beroligende måde.
Den infrarøde sauna er designet til at ligne en traditionel sauna, dog er temperaturen i denne slags sauna normalt lavere (mellem 40-60 grader) og den infrarøde varme får dit termoregulerende system til at svede og reagere som ved traditionel saunavarme.

Læs mere fakta om infrarød sauna nederst på siden her.

Hvilken sauna er så bedst?
Enhver sauna er bedre end ingen – og i sidste ende handler det om smag og behag. Måske foretrækker du den den traditionelle saunas oplevelse, varme, damp og duft eller måske foretrækker du den beroligende og lidt mildere infrarøde sauna.
Selvom at begge typer af saunaer er gode for krop og sjæl, så er der dog nogle forskelle. Ved brug af en infrarød sauna undgår man de risici i forbindelse med håndtering af varmeovnen i en traditionelle sauna, de infrarøde saunaer bruger mindre strøm og varmer op hurtigere, og så undgår du også den varme luft som til tider kan brænde i næsen når man anvender en traditionel sauna.
Den infrarøde sauna er også blidere og mildere end den traditionelle sauna der kan føles hård og tør mod din hud. Der er mange fordele ved at anvende en infrarød sauna, da den bidrager til øget blodcirkulation, øget stofskifte og øger produktion af hvide blodlegemer der styrker immunforsvaret. Derudover kan brugen af denne slags sauna hjælpe dig af med stive led, ømme muskler, migræne og endda forebygge sygdomme.

Læs mere infrarøde sauna og hvordan den virker nederst på siden her.

Jeg håber at ovenstående har hjulpet med med en overordnet idé om de mest væsentlige forskelle på de to typer saunaer. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at give os et kald på 27 58 80 47 eller skrive en mail til kundeservice@poolworld.dk. Hvis du er nysgerrig og ønsker at se vores produkter i 3D, er du mere end velkommen til at besøge vores lager i holbæk, hvor vores dygtige ansatte kan give dig råd og vejledning.

Besøg vores hjemmeside