Der findes et hav af forskellige hunderacer og det kan være svært at vælge, hvilken man selv vil eje. Er man på helt bar bund bør man vælge ud fra en hunderaces karakteristika og hvordan disse går i spænd med ens familie situation.

Disse 4 hunderacer har alle forskellige karaktertræk, der går i spænd med hver deres type af boligsituation.

Cocker Spaniel
Cocker spaniel er en sporty og livlig hund. Den kræver en del motion, så med mindre du selv er meget aktiv i løbet af en dag, ville det være mest optimalt med flere forskellige hænder i hjemmet til at lufte hunden. Det kan være børn, som har tidligere fri end de voksne, der kan tage hunden ud på en tur midt på dagen. Den er nemlig også meget børnevenlig, og kan nemt opdrages til at vænne sig til deres børn.

Bomuldshund
En bomuldshund er en sød og kærlig hund, som er meget loyal overfor sin ejer. Den trives perfekt med børn, grundet dens rolige væsen. Derfor er den en idéel familiehund, men det er dog en hund, der ikke har godt af at være alene hjemme i for længe tid ad gangen. Derfor skal det være en familie, hvor alle ikke er ude af huset i samme tidsrum. Men gerne en familie, der enten arbejder lidt forskudt, eller hvor nogen går i skole.

Golden retriever
En golden retriever er også en idéel familiehund grundet dens rolige og blide væsen. Særligt børnefamilier med små børn er den god til. Da en golden retriever er en intelligent hund kræver den stimulans igennem træning og aktivering. Det skal derfor være en familie, der har tid og lyst til at træne hunden.

Pomeranian
En pomeranian er en hund med et stort temperament trods dens lille størrelse. Det er en hund, der godt kan lide at være i centrum, så derfor egner den sig til en familie med ingen eller store børn. Den lille hunderace har ikke behov for lige så meget motion som de større hunderacer, og vil helst ikke være for meget alene hjemme.