1. Introduktion

Alle veje fører til Rom, når det gælder salg af boliger forstået på den måde, at du faktisk godt kan sælge din bolig, uden det kræver, at en ejendomsmægler er en del af salgsprocessen.
Selvsalg er populært blandt danske boligsælgere, der via beslutningen kan spare et pænt femcifret beløb. Men hvad er selvsalg, hvilke fordele og ulemper er der ved det – og ikke mindst, hvad kræver det af dig som sælger, når du vælger selvsalg?
Det vil vi i dette indlæg give dig et indblik i, så du let kan vurdere, om selvsalg er noget for dig. Hvis det er det, så kan du drage nytte af vores erfaringer med selvsalg og lade os hjælpe med at prissætte og markedsføre din bolig billigst muligt. Kontakt os gerne, vi vil meget gerne hjælpe dig.

Hvad er selvsalg?

Betegnelsen siger det nok lidt. Selvsalg er, når du selv vælger at sælge din bolig uden at involvere en ejendomsmægler i salgsprocessen. Men hvad er selvsalg egentlig og hvad inkluderer det i forhold til et boligsalg via en ejendomsmægler?
Hvis du vil i gang med selvsalg af din bolig, så kan du få for 200 kr. gratis facebook annoncering, hvis du opretter dig som sælger her på Selvmægler.dk.

2. Fordele og ulemper ved selvsalg?

Den helt store fordel ved selvsalg er ret så åbenlys, nemlig at du som sælger sparer den sum af udgifterne ved salget, der var gået til ejendomsmæglerens salær. Du kan derved spare, hvad der nemt kan løbe op i en mellemstor månedsløn, hvis du selv sælger dit hus – og det er vel at mærke, når alle udgifterne til salget af huset er trukket fra.
Ulempen ved selvsalg er den arbejdsbyrde, der følger med – herunder også de økonomiske udgifter, som du løbende selv skal afholde i forbindelse med salgsprocessen.
I modsætning til et salg via en ejendomsmægler, hvor ejendomsmægleren får sit salær ved salget, skal du her ud selv at finde disse midler før og under salgsprocessen. Det kan virke lidt afskrækkende, da disse udgifter nemt kan løbe op i 30.000-40.000 kr., når udgifter til dokumenter, markedsføring, forsikringer og juridisk bistand er talt sammen.
Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt fremviser din bolig, så send os en mail eller ring til os, så hjælper vi dig igennem den del af salgsprocessen.

3. Sælgers rolle i selvsalg

Din rolle som sælger er i salgsprocessen kort sagt alt. Alt fra indkøb og opsætning af salgsskilte til indhentning af de påkrævede dokumenter og markedsføringen af salgsannoncen.
Dertil kommer også kontakten til potentielle købere og boligsøgende, der enten har spørgsmål til boligen, eller ønsker en fremvisning. Den del står du som sælger også for.
Der kan derfor være både tid og penge at spare, hvis du tidligt i salgsprocessen indhenter tilbud på de forskellige dele. Herfra vil vi gerne hjælpe dig med at sælge din bolig så billigt som muligt. Derfor giver vi dig en rabat på 50% på det første til salg skilt du køber hos os, her får du altså en besparelse på 500kr.