Navn: Zaedo Musa Hajaya

Virksomhed: SUPERB

 

Hvad er din ambition med din virksomhed?

Jeg har prøvet alt lige fra at opbygge E-commerce virksomheder, som sælger produkter i hele Europa, blive hacket fem gange fra Kina med min Trustpilot-version for Alibaba til nu at introducere en ny kategori på markedet for restauranter. SUPERB introducerer Guest Experience Management eller GXM, som skal være den ny måde at arbejde på for ambitiøse restauranter. Det er en datadreven måde at tage beslutninger på, så man kan levere en kompromisløs gæsteoplevelse.

Vi har bevist, at vi kan vokse til 30 lande inden for forskellige kundetyper. Dette insight i markedet giver os mulighed for at udvikle SUPERB til at blive en global milliard virksomhed. Min vision for virksomheden er at connecte alle restauranter i verden gennem et fælles community bygget omkring GXM.

 

Hvordan vil du karakterisere dit eget talent?

Jeg mener selv, at talent er noget, man udvikler med det rigtige mindset. Jeg arbejder hårdt for mine drømme og er fokuseret på målet. Det vigtigste for mig er at kunne være med til at udvikle mennesker og samle dem omkring et fælles mål – her er det også vigtigt, at jeg kan tiltrække mennesker, fordi de ser dette. Jeg ser problemer og løsninger ved at sætte mig ind i kundens perspektiv og mindset for at maksimere output. Jeg mener selv, at talent er noget, man udvikler med det rigtige mindset.

Det rigtige mindset for mig er at spørge sig selv, hvor meget man egentligt vil det her. Er man villig til at miste alt for at vinde?

 

Hvad er din iværksætterdrøm?

Min drøm er at kunne tage fri i en måned velvidende om, at virksomheden vokser og udvikler sig, som den skal. Det er første succesfaktor. Derefter vil jeg gerne lave et milliard-exit eller børsnoteres. Jeg arbejder for frihed og udlever min drøm i dag. Vi lever for tid og ikke penge.

 

Hvilken færdighed ville du ønske, du mestrede den første dag som iværksætter?

Jeg drømmer om mange ting og lærte først senere i processen, at jeg skulle cutte ting fra, som ikke gav det størst mulige output. Man jagter successen som iværksætter, men man får den aldrig, hvis man vil alting på en gang. Hav nu fokus!

Jeg har tit tænkt over, hvordan man kunne udvikle sig selv og virksomheden hurtigst med høj kvalitet. Det kan man kun ved at fokusere på de vigtige mål og opgaver. En af de ting, som har hjulpet mig meget, er at man skal fokusere på de få ting, som giver maksimalt output i stedet for at have et bredt fokus.

 

Hvordan kommer man sig bedst over en fejl?

Lær at leve med din fejl. De største fejl, man kan lave, er at bruge for meget tid og energi på at tænke på de fejl, man laver. Det skaber for meget personlig frustration. Det er en naturlig del af processen om at udvikle mennesker, bygge noget fra bunden og sætte processor op, og det er faktisk dette, som har indflydelse på, om man skal være iværksætter eller ej. Hvis man ikke indstiller sig på at tage imod fejlene eller ”nej’erne”, så er det nok ikke denne vej, man skal tage. Det bliver kun hårdere fremadrettet, og man kan ligeså godt se dem som en måde at udvikle sig på og komme tættere på de rigtige resultater.

 

Hvilket råd vil du give dig selv som nyudsprunget iværksætter?

Følg din mavefornemmelse. Så simpelt er det. Den har for det meste ret, uanset om det handler om mennesker, team, kunder, produkt, problem eller løsning. Et andet råd er at teste ens hypoteser: Lad nu være med at tro, at du har svaret eller opskriften, før du har testet det hos kunden.