Alternativets iværksætterordfører, Rasmus Nordqvist, ønsker et socialt sikkerhedsnet for iværksættere. Formålet er at normalisere det at være iværksætter og bryde med en erhvervskultur, hvor bekymringen for at fejle er større end iveren for at få succes. ”Skal vi løse de store samfundsudfordringer, vi står overfor, skal vi være meget mere entreprenante,” siger Rasmus Nordqvist i et interview med Bootstrapping, der op til det kommende folketingsvalg undersøger partiernes iværksætterpolitik. Af Journalist Joachim Kattrup, Bootstrapping   Hvorfor vil I gerne styrke iværksætterkulturen i Danmark? ”Vi mener, at man kan være iværksætter på mange måder. Både i den offentlige sektor, i eksisterende virksomheder eller i mindre virksomheder. Det ene ben er at starte en konkret virksomhed; det andet ben, der er mindst lige så vigtigt, er hele mindsettet for, hvordan man i det hele taget angriber problemløsning. Skal vi løse de store samfundsudfordringer, vi står overfor, skal vi være meget mere entreprenante.”   I er et af de få partier, der faktisk har et fyldigt politisk iværksætterprogram nedfældet. Hvorfor tror du, det er tilfældet? ”Vi ville gerne forstå kompleksiteten og prøvede derfor at adressere emnet 360 grader rundt. Det gælder fra kultur til kapital og til internationale forhold. Vores udspil blev udviklet for en rum tid siden, men forslagene er desværre ikke forældede, selvom nogle af idéerne har fundet vej til lovgivningen.”     Når man læser jeres iværksætterprogram, har man den fornemmelse, at I vil demokratisere iværksætteri?  ”Jeg talte på et tidspunkt med to nye iværksættere, der i flere år har talt om at etablere egen virksomhed. Jeg spurgte dem, hvorfor de har været så længe undervejs. Svaret var, at de begge havde gode jobs i det offentlige, og når de fortalte deres familie og omgangskreds om deres iværksætterdrømme, blev de ofte mødt med et: ”Nej, hvor er I modige!” Og det er


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind