Bootstrapping var med socialdemokrat og nuværende formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Morten Bødskov til debat om iværksætteri hos inQvation. Bødskov var flankeret af erhvervsminister Rasmus Jarlov (V), og debatten blev modereret af adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.   ”Virksomhederne skal selv blive langt mere aktive i at afsøge mulighederne for arbejdskraft, der hvor den rent faktisk findes. Det gør den i EU,” sagde Morten Bødskov med klar opfordring til iværksætterne.     Hvad er dit svar til virksomhederne, der ikke kan få arbejdskraft nu og her? Vi har jo nærmest lukket grænserne, og beløbsgrænsen for egen forsørgelse er relativ høj. Det er desuden meget svært at komme ind i landet for ikke-EU-borgere. Hvad skal vi gøre nu og her? ”Vi skal holde dansk økonomi på sporet. Det er alle enige om. Og der er behov for, at virksomhederne har adgang til den nødvendige arbejdskraft. Det er vi også enige om. Men virksomhederne skal selv blive langt mere aktive i at afsøge mulighederne for arbejdskraft, der hvor den rent faktisk findes. Og det gør den i EU.” ”Vi har et velfungerende indre arbejdsmarked, og mine spørgsmål til virksomheder, der beklager sig over manglende arbejdskraft, er: Hvor meget og i hvor høj grad har I selv afsøgt de muligheder, der er inden for det indre marked? Og har I undersøgt, om (og hvor) den efterspurgte arbejdskraft findes? Min pointe er, at det ikke er voldsom aktivitet, jeg ser blandt virksomhederne for selv at løse udfordringen.”   Så hvis du skal bestemme, skal politikerne ikke gøre mere for at hjælpe virksomhederne med arbejdskraft?   ”Vi har ingen planer om at sænke beløbsgrænsen for på den måde at hente arbejdskraft uden for EU. Der er, efter min opfattelse, mange muligheder inden for EUs grænser. Det her handler jo også om,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind