Det siges, at man ikke skal undervurdere vejret, fordi 9 ud af 10 mennesker ikke kan starte en samtale, hvis vejret ikke skiftede en gang imellem. Og således starter vi også her.  Vi har lige vendt endnu et kalenderblad, og med dét får vi endnu en gængs samtalestarter foræret. Vi elsker at fryde os over solen og at brokke os over regnen. Faktisk falder der gennemsnitligt 750 mm regn om året i Danmark. Okay, men hvad betyder det egentligt for os og for casen, som vi vil fortælle dig om denne gang? Det betyder faktisk en hel del. Vi har været mødt Helge Steffensen til en snak om både vejret og dets indflydelse på hans forretning. (Regn)vejret er faktisk en grundpille i hans virksomhed. Helge ejer og driver nemlig virksomheden Jysk Tagrenderens. Tagrenderens kan måske lyde som noget, de færreste danskere har interesse i, men Helges virksomhed er mere end blot rensning af tagrender – det vender vi tilbage til. Helge Steffensen er stifter og ejer af Jysk Tagrenderens   Hvem er Helge, og hvad er det for en virksomhed, han har? Helge er en iværksættersjæl fra Nordjylland, som har været selvstændig hele sit voksne arbejdsliv omend han i perioder samtidig også har været lønmodtager igennem en række af årene helt tilbage fra 1978. Som mange andre iværksættere har Helge prøvet mange ting i livet, og Jysk Tagrenderens er, som det seneste skud på stammen, startet i 2016. Kundebasen er bredt funderet og spænder således fra private til erhverv og offentlige institutioner. Øget diversifikation i form af både services og produkter Det er de færreste, der prioriterer tagrenderens i hverdagen, og det er her, Helge kommer ind i billedet. Som nævnt, og som virksomhedens navn angiver, beskæftiger Helge sig med at vedligeholde og rense tagrender. Vi kan altså sige, at denne del udgør servicedelen i virksomheden, og at det er her, Helge virkelig skaber værdi. Som taget ud af det klassiske iværksættereventyr, er Jysk Tagrenderens på vej mod den lykkelige slutning, og Helge besluttede derfor i foråret 2018 at udvide virksomheden til andre services herunder f.eks. fortovsrensning. Vi kender alle til de indtrådte tyggegummiklatter, som vi altid træder i på en trist, grå mandag, og som med tiden skaber grimme pletter på stræder og i gader. For at gøre hverdagen nemmere for dig og mig, valgte Helge ikke blot at udvide med service, men også at sælge forskellige typer af selve rengøringsmaskinerne til formålet. Helges diversifikation begrænser sig således ikke til pengestrømmene, som kundeporteføljen genererer, men også fra hvilke services og produkter, der kan tilbydes til denne kundeportefølje samt, og måske i endnu højere grad, de forskellige kundesegmenter i kundeporteføljen. Maskinindkøb og finansiering Med beslutningen om at udvide var Helge helt klar til sit nye iværksættereventyr, hvor næste skridt på rejsen var kontakt til en leverandør i England, som havde maskinerne. Det skulle dog vise sig ikke at være så let, og Helge stod overfor store udfordringer med adgang til driftsfinansiering, så han kunne sætte gang i forretningen og væksten. Efter en ventetid på flere uger, fik Helge endelig svar fra banken, men med et afslag om finansiering, som Helge uddyber: ”Banken kunne overhovedet ikke se idéen og forretningsperspektivet. Ikke desto mindre tog det stadig ugevis, før de vendte tilbage, og så var det bare med et afslag. Jeg var skuffet, men jeg giver aldrig op”. Helge vil ikke acceptere et nej Helge måtte således i tænkeboksen efter afslaget fra banken, da han var skråsikker på, at der var potentiale for salg og vækst ved maskinindkøbet. Helge søgte online efter et erhvervslån og fandt hurtigt frem til OPR-Virksomhedslån, hvorefter en god snak i telefonen om Helges virksomhed og hans udvidelsesplaner samt den manglende finansiering var springbrættet for et efterfølgende samarbejde. Helge udtaler uddybende om sit første møde med OPR-Virksomhedslån: ”Jeg er rigtig godt tilfreds med servicen og samtalerne med OPR. De leverede en ”rap” ekspedition med direkte kontakt, og det var let og smertefrit at ansøge. Udbetalingen af virksomhedslånet var som aftalt allerede klaret samme dag, og jeg kunne dermed komme i gang med bestillingen af maskinerne fra England. Sidenhen har virksomhedslånet fungeret upåklageligt, og det har endda ført til en ekstra ansættelse i min virksomhed”. Helges udvidelsesplaner er således stadig godt i gang, mens resten af forretningen kører videre. Er det svært at rense en tagrende, og hvor meget regner det? Hvis man spørger den almindelige dansker, er det møjsommeligt og tidskrævende at rense tagrender, men det afhænger i virkeligheden en del af tagrendens tilgængelighed. Som udgangspunkt er det nok velkendt, at du ikke lige får det gjort, før vandet står ud til højre og venstre, hvilket desværre kan føre til bygningsskader, som kan være kostbare at få ordnet. Der falder som nævnt gennemsnitligt (cirka) 750 mm regn om året i Danmark – hvilket jo er fint, men hvor meget vand er det så på dit tag? Lad os tage et illustrativt eksempel, hvor 1 mm regn giver 1 liter vand pr. m² tag, og hvis du samtidigt har et tag på f.eks. 200 m2, så bliver det til 150.000 liter vand om året, hvilket i runde tal svarer til, at du kan fylde et almindeligt badekar 833 gange (eller hvad der svarer til 10 brandbiler med vand). Det er altså en hel del vand, som skal løbe væk, og det skal helst ske gennem din tagrende. Derfor har Helge skabt et vaskeægte iværksættereventyr, baseret på noget så banalt som tagrenderens, og med et virksomhedslån fra OPR, er Jysk Tagrenderens nu helt klar til den næste (vand)kamp!   3 råd fra Jysk Tagrenderens til dig om (dit) virksomhedslån: Lad ikke din bank stoppe vækstambitionerne for din virksomhed – der findes andre, og langt hurtigere, finansieringsalternativer. Hav altid et helt klart forretningsmæssigt mål, som virksomhedslånet skal hjælpe dig med at realisere. Hvis du primært leverer serviceydelser, så overvej, om forretningen kan vækstes gennem produktsalg, som ligger i naturlig forlængelse af serviceydelserne (det modsatte kunne også være tilfældet).


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind