Myten om, at en nystartet iværksætter har arbejdsuger på 70-80 timer, lever i bedste velgående. Du skal gå »all in«, hører man ofte. Succes kræver hårdt arbejde, men det indebærer ikke nødvendigvis det store personlige afsavn, viser ny undersøgelse foretaget af Danske Bank. For første gang er iværksætternes lønninger sat under lup. Vær klar på at blive overrasket og få be- og afkræftet nogle af dine fordomme om de vilde arbejdstider og arbejde til en symbolsk løn. Af Alex Randrup   Vi elsker historier om iværksættere. Vi elsker historier om vores iværksætter-darlings, der har vækstet virksomheder ud af en kælder. Vi elsker dem, der har skabt unicorns og store nationale stoltheder. Iværksætterne er alle steder. De er endda rykket ind på tv-skærmen i bedste sendetid, og de fylder spalterne. Vi kender efterhånden historierne. Ofte omhandler de optur, gæld eller de bristede drømme. Med historierne følger også en række grundantagelser. Nogle vil kalde det fordomme og andre vil kalde det forventninger til en iværksætter. Måske du kan nikke genkendende til heltebilledet af en iværksætter? Altså det unge geni, der dropper ud af et topuniversitet for at hellige sig sit kald som iværksætter. Nogenlunde sådan ser heltebilledet af den excentriske superiværksætter fra Silicon Valley ud. Men selvom heltebilledet også har gjort sit indtog til Danmark, så er virkeligheden faktisk en helt anden. For i Danmark er den gennemsnitlige vækstiværksætter en 40-årig mand med en videregående uddannelse, som i mange tilfælde også har erfaring som lønmodtager eller leder i den branche, han starter virksomhed i. Det viser tal fra Erhvervsstyrelsen. Iværksætternes løn i fokus Med det engagement, der hos mange er blevet vækket af det stigende fokus på iværksætteri, skal vi udnytte momentum, så flere vil gøre drøm til virkelighed og indfri potentialet inden for iværksætteri. Dansk Iværksætter Forenings egen iværksætterundersøgelse fra 2018 viser desværre, at lysten siver med alderen. Kun hver syvende lønmodtager i Danmark overvejer at erstatte den faste månedsløn med en tilværelse som selvstændig, og blot hver tolvte, der har rundet 50 år, tænker i de baner. Helt overvejende er det den økonomiske usikkerhed og lønnen i en startup, der er en hæmsko for mange. Det skal der gøres noget ved. Danske Bank har i samarbejde den norske inkubator, Arkwright X, undersøgt lønnen i nordiske startups. En af de sværeste ting i forretningsverdenen er at finde den rigtige pris – herunder prisen for det rigtige team. For en startup er det altafgørende at tiltrække og fastholde de rette personer for at kunne skalere virksomheden. En attraktiv løn er en vigtig faktor heri. Til dato har der dog været begrænset fakta på området. Den nye undersøgelse The Nordic Startup Salary, offentliggjort i maj 2019, både be- og afkræfter nogle af fordommene om vilde arbejdstider og måneder uden løn. Chef for Growth & Impact i Danske Bank, Klavs Hjort, mener, at vi ikke må lade os skræmme af fordomme uden hold i: “Med undersøgelsen afkræfter vi nogle af de klassiske fordomme om iværksættere, der har været herskende. Der har været en tendens til at tegne et billede af en succesfuld iværksætter, som typen, der i snit arbejder 80 timer om ugen. Det er et misvisende billede. I hvert fald i Norden. Gennemsnitsarbejdstiden i en startup i Norden ligger faktisk på niveau med et almindeligt krævende job,” siger Klavs Hjort. Work-life balance i det nordiske økosystem Undersøgelsen viser – modsat hvad mange nok tror – at gennemsnitsarbejdstiden i en startup er på niveau med et almindeligt krævende job. Hvor det er i Danmark er 44 timer, ligger niveauet lidt højere i Norge med 49 timer og i Sverige med 46 timer. “Med rapporten kan man sige, at vi afliver myten om, at iværksættere har gennemsnitlige arbejdsuger på mere end 80 timer. Man skal altså ikke ofre så meget, som man tror. Den nordiske model har en værdi for startup-økosystemet. Man kan som iværksætter sagtens have en fornuftig work-life-balance. Det er vigtigt at pointere, at du altså også som iværksætter kan leve et liv i balance, da lange arbejdsdage – med god grund – kan virke skræmmende for nogle,” pointerer Klavs Hjort. Danmark som lønførende i Norden I undersøgelsen stilles der skarpt på lønninger, og her viser Danmark sig faktisk at være det lønførende land i Norden. Undersøgelsen viser, at seniormedarbejdere i gennemsnit tjener 518.000 kr. om året i mellemstore startups i Danmark (basisløn + bonus, ikke pension og andre tillæg), hvor de fleste ”almindelige” medarbejdere i samme størrelse startup tjener omkring 400.000 kr. Lederlønningerne strækker sig fra ca. 1,5 mio. kr. om året i store startups til ca. 400.000 kr. i de helt små. Undersøgelsen viser også, at det tager 5-9 år for en teknisk medarbejder at nå fra en gennemsnitlig startløn på 482.000 kr. til 560.000 kr. om året i Danmark og for en leder 5-9 år fra 399.000 til 785.000 kr. “Vi afliver også påstanden om, at lønnen i mange startups er symbolsk. Vi er endda lønførende i Danmark. Hvor mange tidligere har brugt den symbolske løn som en undskyldning, kan man sige, at dette kan være endnu et argument i rækken for et job i en startup,” siger Klavs Hjort. Iværksættere kan gøre en forskel og få en økonomisk gevinst For Millennial-generation eller den såkaldte Generation Y, der er defineret som personer født mellem 1980 og 2000, er et arbejde med en højere mening – et purpose – efterstræbelsesværdigt. Millennials elsker at arbejde for en virksomhed, der gør en forskel for andre. De ældste årgange af Generation Y har allerede indtaget arbejdsmarkedet, og mange tusinde vil i de kommende år følge efter. Klavs Hjort er fortaler for, at et job i en iværksættervirksomhed eller en karrierevej som stifter vil tiltale netop de kommende generationer på arbejdsmarkedet. “Ofte har startups et ungt miljø, og mange er mangfoldige. At arbejde i en startup er noget helt andet end at arbejde i en stor etableret virksomhed. Vi ser også, at de yngre generationer søger den vej. De kan blive en del af meningsfuld virksomhed og samtidig få en økonomisk gevinst. I dag er


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind