Hvad kendetegner det gode pitch? Jeg vil gerne mærke personen og komme helt tæt på. Når det er sagt, så skal der være styr på grundelementerne i det gode pitch. Man skal give en beskrivelse af behovet, man dækker med sin forretning. Præsentere en løsning. Have styr på forretningsmodellen og vise hvordan, man tjener penge. Det kræver, at man har indsigt i markedet. Som investor ved man meget om at drive forretning, men vi kender ikke nødvendigvis til et smalt marked. Jeg vil se, at iværksætterne kender til markedet. Sidst skal iværksætterne gerne kunne vise, hvordan de vil skalere forretningen. Hvor forskellig er Løvens Hule fra, hvad vi ser som seer, og hvad du oplever som investor uden for programmet? Der er selvfølgelig forskel på Løvens Hule og den virkelige verden. Men vi ved ikke noget om iværksætterne, før de er kommet ned af trapperne og står foran os. Vi ved lige så lidt som seerne, så vores forudsætninger er ens. Men vi får mere tid end seerne til at komme bag om virksomheden. Vi skal i programmet træffe store beslutninger, men vi har som regel mindre end en time med iværksætterne, når de er i studiet. Det, man ikke ved som seer, er, at vi kommer bag virksomhederne og får lov til at se tallene, når vi har besluttet at investere. Det, man ser i programmet, er kun toppen af isbjerget og meget intenst. Hvilken type startup vil du sandsynligvis investere i?   Jeg går ind med et åbent sind og kigger efter den gode forretning. Jeg er meget optaget af at levere værdi til en partner. I første sæson har jeg valgt at investere inden for samme område, som jeg selv befinder mig i. Online-forretninger og B2C-virksomheder. Her kan jeg bruge min erfaring! Hvornår er det rigtige tidspunkt for en startup at søge investering? Som investor kan jeg godt lide at komme tidligt ind i virksomheden. Iværksætterne skal have proof-of-concept og herefter proof-of-business. Det gavner iværksætterne at vide, hvordan markedet reagerer på konceptet, før jeg er kommet ombord. De første erfaringer skal være der. De iværksættere, der deltager i Løvens Hule og vil have investering, skal kunne vise, at der er efterspørgsel. Hvad ønsker du, at iværksætterne ved om dig som investor? Iværksætterne skal vide: Jo flere procenter, jo mere får man af mig. Bag mig er en stab. Jeg er ikke alene. Sammen har vi ageret i tyve år med at hjælpe iværksættere med at skalere. Jeg investerer i virksomheder med henblik på, at de skal vokse og give afkast og ikke nødvendigvis sælges igen. Jeg vil gerne se mig selv i et langvarigt samarbejde med iværksætteren. Hvad gjorde størst indtryk på dig i sidste sæson? Jeg har fået tusindvis af nye indtryk. Men for mig gør det virkelig indtryk at se så mange modige og ihærdige iværksættere. Virksomheden K For Kage med Sarah på bare 12 år var meget imponerende. Det var kombinationen af et kæmpe drive og professionalisme. En rollemodel for både børn og voksne.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind