Det er vigtigt at have en fællesskabsfølelse i alle de sociale sammenhænge, man indgår i. Derfor er det også en god idé at gøre noget aktivt for at fremme fællesskabsfølelsen i ny og næ. Det er særligt på arbejdspladser, at ting såsom teambuildingøvelser kan være særligt relevante. Men i andre sammenhænge – såsom blot i den voksne del af familien eller med de gamle skolekammerater – kan det også give noget helt særligt, hvis man kaster sig ud i noget nyt og anderledes sammen.
De fleste af os har enten hørt om eller prøvet en teambuildingdag før. Det kan godt skabe en stærk fællesskabsfølelse på selve dagen og i dagene efter, men som oftest kan det også godt komme til at føles lidt opstillet – alt afhængigt af hvad man vælger at kaste sig ud i af teambulding. Men kunne du godt tænke dig at samle folk til en sjovere og mere naturlig form for teambuilding, kan det være, du skal overveje at tage til ølsmagning.

Alkohol kan binde mennesker sammen på en anderledes måde
En af grundene til, at ølsmagning er en god form for alternativ teambuilding, er måden, hvorpå man får lov til at nyde hinandens selskab og samles omkring noget, som de fleste har en interesse for. Langt de fleste kan godt lide en god øl – og langt de fleste har også en klar holdning omkring, hvad en god øl er. Derfor kan man godt få mange interessante dialoger i gang, når man samles omkring noget som ølsmagning. Til en ølsmagning kan man nemlig få mulighed for at tale sammen og måske åbne op omkring teenage-drukture og lignende – uden det kommer til at virke opstillet og iscenesat.
I får lov til at nyde hinandens selskab på en måde, som I måske ikke er vant til, og dermed vil I altså gå fra ølsmagningen med en følelse af, at I har lært nye sider af hinanden at kende. Kunne ølsmagning måske være noget for dig og din gruppe?
Find en ølsmagning i nærheden af dig her.

Det er vigtigt at være en del af et fællesskab
Uanset hvilken social sammenhæng, man indgår i, vil man have et behov for at føle sig som en del af fællesskabet. Det er en meget naturlig og menneskelig følelse at have – vi er flokdyr, og vi har behov for gruppens bekræftelse.
Det kan betyde rigtig meget på eksempelvis en arbejdsplads, hvis der er nogen, der ikke føler sig velkomne eller føler sig som en inkorporeret del af gruppen. Men sørger man for at få alle til at føle sig velkomne og hjemme, kan det give en generelt bedre stemning – og mere motivation for at blive ved med at yde sit bedste samt vise sig fra sin bedste side.

Sådan kan I også opbygge et stærkt sammenhold
Alkohol er ofte en god, hyggelig og naturlig måde at få folk til at åbne op på – men er det ikke lige sagen, er der naturligvis også andre måder, hvorpå man kan have det sjovt samtidig med at opbygge et fællesskab.
For eksempel kan I tage ud og bowle – eller eventuelt blot gå en lang tur, hvor I lader snakken gå. Der er masser af muligheder. Det vigtigste er blot, at man har lyst til at lære andre bedre at kende.