Der findes mange måder at drive online-forretning på. Mange nysgerrige iværksættere er dog af den opfattelse, at det kræver at du opfinder det nye Facebook eller er villig til at investere massivt i et varelager til en webshop. Faktum er dog at realiteten er en helt anden. Du kan sagtens komme nemmere og billigere i gang med din første online-forretning.

Faktisk kan du skabe en forretning baseret på en blog. Andet kræver det ikke. Hvis du har en blog, der er velbesøgt, så kan du tjene penge på flere måder. Til en start kræver det sjældent anden investering end din tid. En blog er dog ikke noget, du kan tjene penge på fra den ene dag til den anden – det kræver stor dedikation og hårdt arbejde i en lang periode.

Ikke desto mindre, så er det muligt. Skal du udvikle din blog til en indkomstkilde, så kræver det dog, at du har en indsigt i, hvordan du kan tjene penge på din blog. Heldigvis er det netop dét, du kan lære i denne artikel. Efter at have læst denne artikel, mangler du faktisk blot et domænenavn og et webhotel, så du kan komme i gang med din blog.

Bannerannoncerz

Først og fremmest, så skal det gøres klart, at du kan skrive om alt på din blog. Skal du opretholde en sund motivation, så er det dog en god idé, du blogger om noget, der har din interesse. Det kan selvfølgelig være alt fra seneste nyt inden for professionel eSport til dine egne erfaringer med specifikt kosmetik.

Når du har fået trafik på din blog, så skal du selvfølgelig tjene penge på den. Det kan du – som sagt – gøre på mange måder. En rigtig god løsning er dog at have bannerannoncer på din blog. Det kan du gøre på et hav af måder, men den bedste løsning er, at benytte Google AdSense. Her skal du nemlig ikke selv sælge bannerannoncerne.

I stedet skal der blot indsættes et lille kodestykke på din blog, hvorefter du kan få vist bannerannoncer via Google AdSense. Du aflønnes hver gang, der er nogen, der klikker på en annonce på din blog. Derfor er det også en meget simpel måde at tjene penge på, som alle har mulighed for at komme i gang med.

Affiliate marketing

Affiliate marketing er også en rigtig god mulighed. Her skal du reklamere for webshops eller andre typer online-forretninger, der er relevante for dine besøgende. I stedet for at få en aflønning pr. klik, du sender videre, så får du i stedet en provision eller et fast beløb hver gang, der skabes et salg eller en kontakt – og det beløb er selvfølgelig meget større end et klik på et banner.

Det kan lyde meget teknisk, men sådan forholder det sig faktisk ikke. Du skal blot tilmelde dig et affiliate-netværk såsom Partner-Ads. Her kan du finde et væld af forskellige webshops, som du kan samarbejde med. Når du har fundet en webshops, du gerne vil samarbejde med, så skal du ansøge til deres program. Efter godkendelse kan du nu skabe salg til dem.

For at webshoppen ved, når trafikken kommer fra din side, så skal du linke til deres webshop med et såkaldt tracking-link. Det skal du dog blot kopiere inde fra affiliate-netværket, hvorfor det er lige så let som at indsætte et hvilket som helst andet link. Med dette link kan webshoppen spore de besøgende, der kommer fra din blog og aflønne dig, når du skaber et salg.

Sponsoreret indhold

Du kan også tjene penge på din blog ved at sælge sponsoreret indhold. Det foregår også på simpel vis. En virksomhed betaler for, at du skriver et blogindlæg, der handler om dem, deres produkter eller lignende. Du aftaler en fast pris for at skrive og udgive indlægget. Det er en indkomstkilde, der i dag tjener rigtig mange penge til såvel små som store bloggere.

I denne forbindelse kan det dog være en god idé at involvere en fagkyndig marketingperson eller et bureau, der kan rådgive dig om, hvad du skal tage for den slags. Er du ikke erfaren på området, så kan du nemt med at sælge dine blogindlæg for billigt, og det skal du naturligvis sikre dig mod. Derfor er det en god idé at investere lidt i en form for rådgivning på området.

Hvis du ønsker at sælge sponsorerede blogindlæg på din blog, så er det vigtigt, at du overholder de gældende regler på området, der er udformet af Forbrugerombudsmanden. Du har nemlig pligt til at informere om, at der er tale om et sponsoreret indlæg. Gør du ikke det, så kan det ende med at koste dig en bøde. Sørg derfor altid for at være transparent hvad dette angår.

Sælg dine egne digitale produkter

Hvis du har mod på det, så kan du også kaste dig ud i, at sælge dine egne digitale produkter. Hvis du f.eks. har en blog, der handler om madlavning, så kan du sælge dine egne opskrifter i form af en e-bog. Hvis din blog derimod handler om at blive en bedre forfatter, så er det oplagt at lave et kursus, dine læsere kan købe, så de kan lære at skrive bedre.

I denne sammenhæng er der rigtig mange muligheder. Det handler derfor blot om at være kreativ. Kaster du dig ud i at skabe dine egne produkter, så er det dog en god idé, at du arbejder meget målrettet med at skabe noget, der harmonerer med din målgruppe. Hvis ikke, så kan du selvfølgelig risikere, at der ikke bliver nogle produkter til de besøgende, du har.

Der er rigtig mange bloggere, der er gået fra blot at tjene penge på deres blogindlæg til også at lave deres egne digitale produkter. Nogle er endda gået så langt, at de har lavet deres egne fysiske produkter, hvad end det måtte være egne tøjkollektioner eller deslige. Mulighederne er mange, når du først har skabt en blog med god trafik og trofaste besøgende.

Sørg for også at opbygge andre kanaler

Det er hårdt arbejde at bygge en blog op til succes. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du også bør sørge for at bygge dine andre kanaler op. Med dette menes, at du bør have sociale medier, der er tilknyttet din blog såvel som et nyhedsbrev. Du skal kunne fange dine besøgende på tværs af så mange kanaler som muligt, da det giver dig flere muligheder for at tjene penge.

Hvis du eksempelvis har succes med at få en masse af dine besøgende til at følge dig på Instagram, så bliver det pludselig også muligt for dig at sælge sponsorerede opslag på din Instagram-profil. Som blogger handler det altid om at forøge sin følgerskare og udbygge antallet af besøgende, du får på din blog, da det gør den mere attraktiv ift. sponsorerede indlæg og bannerannoncer.