At få det hele til at hænge sammen som iværksætter kan være hårdt nok i sig selv. Frygten for at fejle kan sidde tæt ind på kroppen, men samtidig kan det være netop dét, der driver de fleste. Det handler jo netop ikke kun om at skabe det perfekte produkt, som i øvrigt ikke findes. Det handler i den grad også om at pleje og varetage alle omkringliggende opgaver, som påvirker din virksomhed. Jo længere ind i junglen man kommer, jo hurtigere finder man nye initiativer, der kræver sin tid. Bør frygten for at falde afholde os fra at flyve? Det er et fuldtidsjob uden lige, og alt omkring en bliver tilsidesat. Når iværksættere skal fastholde sig selv i denne energikrævende process, er motivation et vigtigt – og til tider negligeret – parameter. Du vil nu læse de typiske bud på hvilke motivationskilder, der driver iværksættere. Hvis du har ansatte under dig, er det også vigtigt at sørge for at deres motivation holdes oppe. Dette kan enten være i form af personlegoder som morgenmad fra bageren eller at der står en kaffeautomat til rådighed til dem. Selve igangsættelsen er første milepæl på denne rejse. At se sit produkt eller service blive en realitet, ville de fleste beskrive som en af de bedste følelser i deres liv. At se sin idé blive til virkelighed kan give en følelse af, at man har gang i noget meningsfuldt. Når produktet blive benyttet af andre, som får glæde af det, kan det i den grad også motivere til at skabe det næste produkt i rækken. Når hjemmesiden begynder at tage sin form, og den første ordre bliver lagt i kurven, kan det give en dét sus mange iværksættere stræber efter. Iværksætteri handler for mange om at leve få år, som de fleste mennesker ikke gider, for senere at bruge resten af livet, som de fleste mennesker ikke kan. En måde at måle din egen motivation, kan være at spørge dig selv hvad det præcis er, der får dig ud af sengen om morgen? Hvis din passion er indgraveret i din virksomheds koncept, vil du nemmere kunne gå igennem hårde tider, uden at miste modet. Vi kommer nok ikke helt uden om at mange også motiveres af den økonomiske frihed, der oftest følger med. Ved iværksætteri er der ingen indtjeningsgrænse, og hårdt arbejde kan ses direkte på kontoen. Endvidere er det også en motivationsfaktor at have muligheden for at gå sin egen vej. At være ubegrænset ift. retningslinjer, befalinger, instrukser og kommandoer, er noget der giver ro i manges maver. Har du tænkt over hvad der får dig til at komme ud af sengen om morgen?


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind