Én af de største udfordringer, vi står over for som iværksættere, er at være med på beatet og samtidig have styr på forretningen. Du skal svare på e-mails, sørge for at dit websted fungerer perfekt, organisere projekter, holde kontakten med netværk og undgå at blive distraheret af sociale medier, kattevideoer og værktøjer, der kun gør dig mindre produktiv. Internettet tilbyder dig dog ikke kun muligheder for overspringshandlinger. Det kan også give dig løsninger på din travle hverdag. Iværksætteren har bedt CEO Nanna Ulsøe om at komme med sine bedste anbefalinger på værktøjer og programmer, der gør hendes hverdag nemmere. Hvem ved? Måske bliver du inspireret af Nannas essential tools.

Selfcontrol

Selfcontrol er en app til Mac, som måske er noget for dig, hvis du let bliver distraheret. Selfcontrol kan nemlig blokere adgangen til udvalgte hjemmesider i specifikke tidsrum, du selv vælger. Du kan f.eks. indstille Selfcontrol til at blokere Facebook og nyhedssider mellem kl. 8-12, så du undgår overspringshandlinger og øger din produktivitet.

Snapseed

Snapseed er en lækker app til fotoredigering, der gør det let at redigere billeder med et professionelt resultat. Nanna Ulsøe er meget begejstret for Snapseed, fordi app’en er brugervenlig og har mange forskellige funktioner. Derudover er den gratis og kan sikre en rød tråd på alt det billedmateriale, der bruges i en virksomhed.

Bannersnack

Bannersnack er en online platform til design af banner-reklamer. Her er der mulighed for at lave både almindelige og animerede bannere, hvor ændringerne slår igennem på alle de forskellige størrelser på én gang. Programmet er intuitivt og let at bruge, og det findes i en gratis version, der giver adgang til at lave op til 10 bannere på samme tid.

WIX

Hvis du gerne vil hurtigt og nemt i gang med at lave din egen hjemmeside, er WIX et godt og gratis værktøj. Programmet tilbyder to muligheder: at lave hjemmesiden helt fra bunden eller bruge nogle af de mange skabeloner, WIX tilbyder. Det væsentligste er dog, at brugeren ikke behøver at kunne kode for at lave en hjemmeside med WIX.

Google Docs/Drive

Google Drive er genial til filhåndtering. Google Drive kan bruges som et normalt fil-drev med dokumenter (som ligner Word), Sheets (som ligner Excel) og Slides (som ligner powerpoint). Forskellen er bare, at det hele ligger i skyen. Derudover er det virkelig brugbart, at flere personer kan arbejde i det samme dokument på samme tid, og at app’en kan tilgås på mobilen, så man kan arbejde on-the-go. 

Google Drive er gratis, når det er personligt, men ellers koster Enterprise-adgangen ca. 4 USD pr. måned inkl. en virksomheds-Gmail, hvor kontoen kan hedde dit firmanavn (f.eks. nanna@canvasplanner.com) i stedet for gmail. Dertil kommer, at der er 30 GB storage.

Streak

Streak kan med fordel kobles til Gmail, da det giver mulighed for at holde styr på kunder og leads inde i indboksen. Streak inddeler leads i faser og synliggør pipelinen af personer og virksomheder, som du gerne vil have fat i. Selvom mange tror, at de sagtens kan huske leads og aftaler, kan man hurtigt begynde at glemme vigtige ting. Hvis man virkelig vil have succes med salg, anbefaler Nanna at få sat tingene i system helt fra begyndelsen. Som iværksætter møder man rigeligt med udfordringer til, at det giver mening også at kæmpe med hukommelsen. Programmet er gratis for teams på to eller færre personer, så det er optimalt til de helt små startups.

Billy

Billy er et dansk regnskabsprogram, som er stiftet af debattør og serieiværksætter Toke Kruse. Programmet er perfekt til små- og mellemstore virksomheder, og det findes også som en gratis version. Billy er førstevalget til Nannas næste virksomhed.

Typeform

Typeform er en af de førende spørgeskema-platforme på markedet lige nu. Programmet er lavet af nogle tech-fyre fra Barcelona, og det sørger for et lækkert design af spørgeskemaer, der sikrer professionelt udseende. Nanna bruger Typeform til indsamling og behandling af data fra virksomhedens brugere og kunder.

Canva

Canva er en australsk grafik-platform, som i løbet af ingen tid har fået mere end 20 millioner brugere. Som startup er det vigtigt at virke professionel – også med hensyn til online brand identitet. Canva giver mulighed for at lave næsten al grafik selv, og programmet kan hjælpe med at skabe en harmonisk visuel identitet med grafisk materiale såsom visitkort, forretningsplan, investor pitch, flyers, bannere og meget andet. Programmet er gratis at bruge, pånær hvis man køber deres grafik, billeder eller templates, som normalt koster 1 USD.

Canvas Planner

Canvas Planner er Nannas egen software, som hun også selv bruger til at få overblik over sin virksomhed med forskellige workspaces til virksomhedens daglige opgaver, idéer til fremtiden, bestyrelsesmøder og strategi, samarbejde med eksterne folk og meget andet. Strukturen på et canvas skaber brugeren selv, så det tilpasses specifikke behov, og opgavernes farvekoordineres, hvilket giver et visuelt overblik over forretningen. På den måde undgår brugeren at miste overblikket i den travle iværksættertilværelse.