Fra Skarø i det Sydfynske Øhav sælges der til både ind- og udland. Is fra Skarø er en serie økologisk is baseret på rene, danske kvalitetsråvarer. Som navnet siger, bliver isen til på Skarø – en lille ø med blot 27 beboere i det Sydfynske Øhav. Virksomheden tilbyder is til det danske og internationale marked inden for fire kategorier: Gourmet-is, protein-is, softice og yoghurt-is. Is fra Skarø adskiller sig fra andre is, idet den er baseret på birkesaft og sukkertang. Både birkesaft og sukkertang har nogle vidunderlige egenskaber, som gør dem særdeles velegnede at bruge i is.

  • Virksomhedsnavn: Is fra Skarø – Biosynergy A/S
  • Navne: Britta Tarp & Martin Jørgensen
  • Roller: Ejere
  • Etableringsår: 2005

 

Vores største iværksætterdrøm er, at man skal kunne smage naturen som aldrig før, når man spiser vores gourmet-is. Det vigtigste for os er at skabe et ærligt produkt med en ærlig smag.

Vi har lavet vores Skarø Is, fordi vores liv passer til at være iværksættere. Vi elsker den frihed, det giver. Vi har mulighed for at arbejde hjemmefra, og vi kan arbejde sammen om at nå ét mål, hvor vi fordeler opgaverne imellem os.

Vi er iværksættere, fordi det er vigtigt at bruge sit liv på noget, man brænder for. For os er det frihed at kunne bruge sin tid på at være skabende. Det er bekræftende, når en ny opgave lykkes, og man får respons fra sine kunder. Det minder os om, at man skal huske at leve i nuet, og at vores arbejde også er vores passion. Det hele går op i en højere enhed.

Den største udfordring ved at være iværksætter er at skulle kunne det hele og få tid til det hele. Det er også en udfordring at lykkes med ens salg, når man ikke er bedst til at sælge, og at skaffe finansiering, når man bor på en ø.

Det største øjeblik for virksomheden var, da den første lille produktion gik i gang – bare for at nævne ét øjeblik blandt mange. Det var også stort, da vi scorede Singapore Airlines som kunde, og da vi åbnede is-caféen for første gang. Hver gang vi åbner, er det med forbedringer og nyheder. Det er stort øjeblik for os hvert eneste år.

Lokalsamfundet betyder helt vildt meget for Skarø Is. Det er umuligt at lykkes med noget, hvis man ikke har omgivelsernes opbakning til det. Det er en daglig hjælp og støtte at vide, at der er nogen, som vil hjælpe, hvis man har brug for det, og nogen, som ønsker en det bedste.