Iværksætterne Anders og Andreas fra Vendsyssel sprang ud i et vaskeægte hardware-eventyr, da de fik idéen om verdens første fuldautomatiske markeringsrobot til et skoleprojekt på HHX. Det har gjort dem til iværksættere og foundere af en virksomhed med et stort internationalt potentiale. Anders og Andreas har formået at overbevise private investorer og fonde, at indgå i et samarbejde med en af europas førende R&D-virksomheder, samt at stable finansiering i millionklassen på benene for at skalere deres virksomhed. Intelligent Marking stormer fremad på markedet, og drengene er klar til at sælge produktet udenfor Danmarks grænser i mere end 35 lande verden over.

  • Virksomhedsnavn: Intelligent Marking
  • Navne: Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen
  • Titel: Foundere
  • Etableringsår: 2015
  • Største iværksætterdrøm: At vise at to unge mænd fra Vendsyssel kan opbygge en international robotvirksomhed

 

Vi har lavet Intelligent Marking, fordi vi på handelsgymnasiet fik til opgave at levere en virksomhedsidé i faget innovation. Vi fandt på idéen i 2013, og det meste af det følgende år brugte vi på at deltage i Fonden for Entreprenørskabs Young Entreprises-arrangementer. I juli 2014 dimitterede vi, og i januar 2015 gik vi fuldtid på projektet.  

Vi er iværksættere, fordi det er naturligt for os. Vi er begge vokset op med drømmen om at skabe noget selv, og tankerne og idéerne derom er altid kommet let til os begge.

Den største udfordring som iværksættere er nok, at der er en bagside af medaljen. Det er der jo for alle. Det er måske den side, man ikke rigtig viser frem. Det går op og ned – sådan er det bare. Hvis vi skal fremhæve et eksempel, som virkelig satte os tilbage, så var det, da vores gps-system fejlede. Det satte os et halvt år tilbage i processen. Vi er jo godt klar over, at når man arbejder med robotter og hardware, så kræver det specialister. Og vi er langt fra specialister, men vi er heldige at have et godt team, samarbejdspartnere og lokalområdets opbakning. Det hjælper os virkelig meget.

Det største øjeblik for os som iværksættere var nok, da vores robot for nyligt lavede opstregninger til en landsholdskamp i fodbold mellem USA og Columbia på det legendariske Raymond James Stadium i Florida. Det var en professionel blåstempling for os. Vi er taknemmelige og glade for alle vores kunder, men den oplevelse var lidt noget andet, end når en kommune bruger vores robot til at opstrege de lokale baner. Det må vi nok indrømme.

For os betyder lokalsamfundet i Vendsyssel meget. Der er ingen tvivl om, at folk i Vendsyssel stoler på os. Vi kender alle, og alle kender os. Det betyder jo, at vi ret nemt kan få hjælp og opbakning, hvis vi har brug for et eller andet. Man skal heller ikke glemme, at det relativt set er billigere at drive virksomhed herfra, end hvis vi rykkede virksomheden til København.