I 2008 blev deleøkonomien introduceret for første gang af professor Lawrence Lessig fra Harvard University. Samme år lancerede de to unge iværksættere Kristian Matthes og Savo Pekic virksomheden Findroommate, som var en af Danmarks første deleøkonomiske virksomheder. I dag erobrer virksomheden 100.000 nye brugere årligt, og de hjælper dagligt boligsøgende med at få tag over hovedet i både Danmark og udlandet. Af Laura Hönig Med et årti på bagen er der ingen tvivl om, at deleøkonomien er kommet for at blive. Konceptet er blevet inviteret indenfor i danskernes dagligstuer, mens Findroommate har bragt netop dagligstuerne ind i deleøkonomien. I en tid, hvor bæredygtighed er blevet et aktivt tilvalg, har de to unge iværksættere, Kristian Matthes og Savo Pekic, nemlig skabt en af Danmarks første deleøkonomiske platforme, som forbinder boligsøgende og udlejere. Med 100.000 nye brugere årligt, de facto monopol på delelejlighedsmarkedet og et samarbejde med et af Danmarks erfarne holdingselskaber Freeway, er Findroommates massive succes ikke til at komme udenom. For de to unge iværksættere lå problemet med den endeløse boligsøgning ikke fjernt. Idéen om at starte virksomheden Findroommate kom til de to stiftere, da de selv var helt grønne på boligmarkedet og oplevede på egen krop, hvor svært det


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt