Hvis du er nystartet som iværksætter, så har du nok opdaget at det ikke er så nemt igen. Der er et hav af ting, du skal have styr på. Også flere end du troede, da du fik idéen. Måske har du set TV-programmet Løvens Hule, og tænkt “det vil jeg også”. Her skal du tænke på, at de iværksættere der står foran løverne, ofte har arbejdet med deres projekt eller virksomhed i årevis inden de når så langt.

Men fortvivl ikke, der findes masser af guides online til iværksættere, og der findes også kurser, der kan hjælpe dig.

Her kommer vi med tre gode råd, der kan fjerne nogle af dine bekymringer og udfordringer.

HJEMMESIDE

Man kommer ikke langt i dag som iværksætter uden en pæn og velfungerende hjemmeside. Mange starter ud med en gratis hjemmeside fra en service som WIX f.eks., men du vil hurtigt opdage, at du løber ind i udfordringer med den slags side. Der er mange begrænsninger på, hvad du kan gøre med den, og du finder også hurtigt ud af, at den er tæt på umulig at optimere til SEO. uden SEO-optimering, bliver du aldrig fundet i Google og har dermed svært ved at få besøgende og kunder. Med mindre du betaler dig fra det med betalt annoncering – Google Ads eller Facebook Ads.

Så snart du er oprettet med CVR-nummer, begynder du at bliver ringet op af webbureauer, der gerne vil tilbyde dig en ny hjemmeside. Pas på med at tage imod det første det bedste tilbud. Enten er det rigtig dyrt, eller også kommer du til at binde dig til et abonnement i mange år. Det er set, at kunder har bundet sig i op til 10 år, og i mange tilfælde i 5 år. 5 år er RIGTIG lang tid på Internettet.

Min anbefaling er, at du finder en mindre, men dygtig webudvikler, der tilbyder hjemmesider baseret på CMS-systemet WordPress. WordPress er et gratis system, og er det mest brugte system på Internettet i dag. Ikke uden grund. Det er ultranemt at arbejde i og bliver hele tiden opdateret og videreudviklet. Har du en WordPress-hjemmeside, kan du nemt rette i indholdet og lægge nye artikler og sider op selv – uden at kunne kode en linje og uden at skulle betale en konsulent for det.

SUPPORT

Nu har du en flot hjemmeside, der fungerer og din forretning er i gang. Men så kommer der en hacker forbi og du mister det hele. Du laver en fejl, og mister det hele, eller du ønsker at ændre noget på din side. Hvad gør du så? Skal du så i gang med at hyre en dyr konsulent én gang til for at redde skårene?

Her anbefaler jeg, at du bruger det lille månedlige beløb, det koster at have en dedikeret web support på din hjemmeside.

GRATIS BOGFØRINGSSYSTEM

Én af de vigtigste ting, du skal huske, når du begynder at tjene penge i din nye virksomhed er bogføring. Har du ikke styr på moms og skat, kan det hurtigt blive rigtig dyrt for dig og have nogle meget kedelige konsekvenser.

Heldigvis er det langt nemmere i dag, end da jeg selv startede og måtte bruge regneark. Der findes flere gratis bogføringssystemer på nettet i Danmark. Bl.a. Dinero, Billy m.fl.