Har du styr på hvilke fradrag, du som iværksætter er berettiget til i 2019? Ellers bør du læse med her, hvor du kan blive klogere på 3 fradrag, som kan være med til at optimere din virksomheds økonomi.

1. Indbetal pension og spar penge i skat

Det er vigtigt at huske indbetaling til pension som selvstændig. Vidste du, at der faktisk også kan være penge at spare i skat, ved indbetaling til pension?

Når du indbetaler til ratepension, kan det trækkes fra din personlige indkomst. Ligger din indkomst over topskat, så kan du faktisk reducere indkomsten ved at indbetale til pension og dermed undgå at betale topskat. Grænsen for indbetaling til ratepension er 55.900 kr.

Topskattegrænse 2019

Er din virksomheds overskud over 558.036 kr. pr. år, så skal der betales topskat. Det betyder, at for hver krone du tjener over dette beløb, skal du betale 15% i skat.
Ved at indbetale til din pension kan du dermed reducere din betaling til skat. Hvis din virksomhed har et overskud på 600.000 kr., kan du indbetale 40.000 kr. til din pension og dermed spare 6000 kr. i skat om året.

2. Medarbejdende ægtefælle

“Medarbejdende ægtefælle” er en ordning, hvor du kan få et fradrag, hvis du er gift og din partner er en del af virksomhedens drift. Fradraget er på op til 24.000 kr., så der er penge at hente.

Ordningen “medarbejdende ægtefælle” er en måde at flytte din virksomheds indkomst over til din ægtefælle. Overførslen sker dog kun på papiret, så det slet ikke er så bøvlet.

Hvis din indtægt ligger over topskattegrænsen og din ægtefælle ikke er ansat i din virksomhed, kan du reducere topskatten ved at benytte ordningen. Ægtefællens egen indtægt skal naturligvis være under topskattegrænsen, for at ordningen giver mening.

3. Køb af mad til ansatte

Der findes arbejdsmæssige situationer, hvor du kan få momsfradrag for køb af mad til dine ansatte. Bliv klogere på, hvornår du kan få fradrag for mad her:

Pludseligt overarbejde: Ved pludseligt overarbejde, der ikke er varslet i forvejen, kan man få fuldt fra fradrag for køb af mad til de ansatte. Det gælder dog ikke sæsonarbejde eller varslet overarbejde.

Restaurantbesøg: Tager du dine ansatte med på restaurant, så er der faktisk også et fradrag på udgiften. Du kan få fradrag for en fjerdedel af prisen, hvis maden indtages på restauranten.

Møder: Hvis du køber mad til et møde i din virksomhed, så kan du få fuldt fradrag på momsen. Mødet skal foregå i et fastlagt tidsrum og maden skal serveres under mødet. Bemærk at mødet skal afholdes i virksomhedens lokaler.

Ovenstående 3 fradrag er blot få ud af mange flere. Find alle de andre fradrag, som du ikke må gå glip af, ved at downloade Billys fradragsguide for 2019 her.