Der er mange måder, hvorpå man kan skabe sig en passiv indtægt. I artiklen Affilate marketing kommer jeg overfladisk ind på, hvad affiliate marketing er, valg af niche, design af layout, billeder, videoer m.m. Denne artikel kommer kortfattet ind på strategiske overvejelser i forhold til valg af niche. Heriblandt valg af søgeord eller søgeordssætninger. Derudover handler artiklen om, hvem du kan blive affiliate partner hos. Både udenlandske og indenlandske. Valg af niche Som det første skal du have fundet en niche, og her skal du stille dig selv følgende spørgsmål: Er der efterspørgsel på det, som du vil sælge? Hvordan er konkurrencen? Hvordan skal Google finde dig (organisk eller betalt trafik?) Er annoncørens produkter af god kvalitet? Er pris en vigtig faktor i forhold til din niche? Hvordan adskiller produkterne sig fra dine konkurrenters?   Er der efterspørgsel på det, som du vil sælge? Her anbefaler jeg Google Keyword Planner, som giver et overblik over antallet af månedlige søgninger, konkurrenceforholdene samt bud for at komme på første side på Google. Gå efter en søgeordssætning frem for et enkelt søgeord. Gå efter 100 til 1000 månedlige søgninger, og hvor konkurrencen er lav. Hvis konkurrencen er lav, så er buddet for at komme på første side typisk også lavt. Søgeordssætninger frem for et enkelt søgeord En sætning er mere specifik end et enkelt søgeord, fordi, der er i en søgeordssætning, er en mere åbenlys intention end ved et enkelt søgeord. Fx: Søgeordssætninger // Enkelte søgeord Hjemmehæklede // sokker Sokker Hvordan får jeg store muskler? // Store muskler 10 ugers styrketræningsprogram // Styrketræningsprogram Eksemplerne ovenfor viser, at intentionen er mere klar ved sætninger end ved ord og mere specifik. Du øger chancen for bedre konvertering, hvis du rammer lige på. Dvs. at dem der besøger din hjemmeside, finder det, de søger på din hjemmeside. I sokkeeksemplet ønsker søgeren hjemmehæklede sokker. Hvis du er affiliate for hjemmehæklede sokker, så er du ikke bare affiliate for sokker generelt. Du tilbyder noget mere specifikt; hjemmehæklede sokker. Strategien med lange søgeordssætninger har derfor den fordel, at den er specifik i modsat til enkeltstående søgeord, som er mere generel. Det betyder, at du eliminerer nogle af dine konkurrenter. Konkurrenter der fx ikke kan tilbyde hjemmehæklede sokker men kun almindeligt fabrikerede sokker. Din udfordring er dog at finde frem til lange søgeordssætninger, hvor du samtidigt har høj efterspørgsel og lav konkurrence. Husk på at det naturligvis er sværere at finde ud af, hvad folk søger på, når du inkluderer flere ord i samme sætning, end hvis du blot skrev ét ord. Eksempel: Sorte hjemmehæklede sokker uden striber (lang søgeordssætning) Sokker (Enkeltstående søgeord) Er det arbejdet værd? Det er helt klart arbejdet værd at være tålmodighed og grundig med sin strategi, når det gælder om at blive fundet på Google. Det relaterer sig til princippet om typisk forretningssucces: Find noget unikt som ingen eller kun få kan tilbyde, og hvor der er et marked for det. Det er altid svært, men når du finder det, så er potentialet for god høst stort. Hvilket sprog skal du anvende? Du skal gøre op med dig selv, om du vil have en dansk affiliate hjemmeside og dermed henvende dig til det danske marked, eller om du fx vil have en engelsk hjemmeside. Potentialet for at få flest muligt besøgende til din hjemmeside er naturligvis større, hvis engelsk, fordi der er flere engelsktalende end dansktalende. De store affiliate annoncører er typisk også udenlandske, og der kan være mere profit i at være affiliate for dem, hvis der bliver købt. Tag fx Amazon, der tilbyder et væld af produkter. Et gigantisk udbud hvori du kan plukke, hvad du vil markedsføre på din hjemmeside. Kan du finde en niche hvor efterspørgslen er høj, konkurrencen lav og hvor du kan blive fundet på en lang søgeordssætning, så kan der være profit. Fx en søgeordssætning: Sony black headphones WH1000XM3. Hvis du så har en hjemmeside, der lige nøjagtigt tilbyder dette, så optimerer du chancen for at Google rangerer dig først og dermed at folk besøger din hjemmesider og slutteligt klikker sig videre til annoncøren for at købe. Sammenkobling mellem niche og affiliate annoncør Hele ideen med affiliate marketing beror derfor på at finde en niche, hvor du markedsfører et eller flere gode produkter for en annoncør, og hvor du kan blive fundet, så folk via din hjemmeside klikker på annoncen, viderestilles til annoncøren og køber. Dine kompetencer i relation til affiliate produktet Et værktøj til at trække trafik til din hjemmeside er at skrive artikler, og så dele dem på sociale medier og på andre hjemmesider (backlinking). Hvis du ikke er god til engelsk, så udelukkes dette værktøj, medmindre du på anden måde kan få produceret artikler. Derudover er det en fordel, hvis du har dybdegående viden om det, som du vil skrive om. Hvis du i mange år har interesseret dig for noget specifikt, så har du en klar fordel, når du skriver artikler, fordi du har baggrundsviden. Baggrundsviden er altid godt, fordi det øger din evne til at sætte ting i perspektiv, og i det hele taget producere mere værdiskabende indhold. At vælge en niche der harmonerer med egne kompetencer er derfor også en spiller i de strategiske overvejelser. Man kan, selv i tekst, fornemme afsenders intention. Er det bare artikelskrivning for at skrive, eller bringer det værdi? Hvem kan du blive affiliate partner hos? Da det er i generel interesse for firmaer at få markedsført deres produkter, så findes der mange, der er koblet op på et affiliate netværk. Affiliate netværket er bindeleddet mellem dig (publisher) og annoncøren, som jeg uddyber i Affiliate marketing. Danske affiliates netværker: Partner-ads Adservice Digital Advisor Trade Tracker EuroAds Til hver af ovenstående er der så koblet annoncører til. Annoncører, som du via netværket, kan anmode om at blive affiliate partner for. De fleste annoncører godkender automatisk og øjeblikkeligt din anmodning. Jeg henviser dig til ovenståendes hjemmesider, hvor du får overblik over, hvilke annoncører der er koblet til netværket.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind