Du tilbringer i gennemsnit 8 timer på arbejdet om dagen. Derfor er det alfa omega, at du føler dig tilpas på arbejdspladsen og har lyst til at tilbringe tid der. For at det skal kunne lade sig gøre, handler det bl.a. om at skabe et lækkert arbejdsmiljø for dig selv og dine kollegaer. Tænk bl.a. i indretning, pauseunderholdning, lydniveau, fællesskab osv. Herunder får du nogle forslag til, hvordan du kan gøre din arbejdsplads endnu bedre og lækrere.
Pift arbejdspladsen op med lækre møbler
Er din arbejdsplads trist og grå med typiske kedelige kontormøbler? I så fald ikke så underligt, at du føler dig uinspireret. Ved at gennemtænke indretningen kan du gøre arbejdsmiljøet mere kreativt og sprudlende, hvilket smitter af på dig selv og dine kollegaer. Selv de helt små ændringer kan gøre en forskel.

Du kan fx foreslå, at i smider noget farve op på væggen. Investere i nogle nye smarte og behagelige kontorstole. Lave et område med sækkestole i kan slænge jer i, i pauserne. Eller gøre kontorpladserne lidt frækkere ved at skifte bordene ud med planke skriveborde.

Gør pausen sjovere med underholdning
Det er vigtigt at holde pauser under arbejdsdagen, ellers ender man med at gå død i sit arbejde. Hvis du gerne vil undgå at blive siddende på din plads, mens du scroller gennem Facebook for tiende gang, så kan det være en god ide at få noget pauseunderholdning ind på arbejdspladsen.

Denne underholdning kan fx bestå af et bordfodboldbord. Her kan i lige tage et hurtigt spil, når øjnene begynder at blive trætte. Du kan også få installeret nogle tv-skærme, hvor nyhederne fx kører, så man lige kan få sig en hurtig opdatering, mens man holder sin kaffepause.
Styrk sammenholdet med fælles aktiviteter
Et godt arbejdsmiljø har meget at gøre med, hvordan man trives med de mennesker, man arbejder sammen med. Føler du ikke, at du kender dine kollegaer særlig godt? Så kan du foreslå dem, at i laver noget fælles sammen.

Du kan fx arrangere en månedlig fredagsbar, hvor i hygger efter arbejdstiden med en øl eller to. Du kan også foreslå, at i tager på en tur sammen, hvor i laver noget sjovt, som intet har med arbejdet at gøre. Eller hvad med at indføre 10 minutters daglig motion på arbejdspladsen. På den måde bidrager du ikke kun til et sundt arbejdsmiljø, men du styrker også jeres fællesskab ved at udfordre jer selv sammen på andre parametre end de typiske arbejdsopgaver.
Få noget at se frem til med en god frokostordning
Frokosten er ikke kun en pause fra arbejdsopgaverne, men også en anledning til at socialisere med dine kollegaer. Samtidig kræver arbejde brændstof til hjernen, som du kun kan få gennem en sund og veltillavet frokost. Ved at indføre en fælles frokostordning, kan du sørge for at alle får den nødvendige energi til at fortsætte resten af arbejdsdagen, og arbejdsmiljøet vil per automatik forbedres som følge af dette.