En af de første ting jeg oplevede ved at komme ind i ivæksætter-verdenen, var at jeg var ekstremt imponeret over hvor meget alle iværksættere hjælper og sparrer med hinanden, og især at mange tog ud og holdte foredrag for at fremme iværksætteri.

Med det samme vidste jeg at det også var noget, som jeg gerne ville gøre. Der er nemlig flere grunde til at det er rigtig stærkt at holde foredrag som iværksætter:
– Personlig branding
– Man lærer at formidle
– Man bliver udfordret på sine holdninger.

Det er især personlig branding som har været stærkt her, fordi det kan være stærkt at have et brand, hvis man ender med at skulle lave flere forskellige virksomheder eller projekter i sin karriere.

Dengang jeg skulle holde mit første foredrag for 5 år siden i en alder af 20 år, var jeg helt vildt nervøs. Jeg havde aldrig været god til at fremlægge i skolen, og derfor tog det rigtig meget mod at vælge frivilligt at holde et foredrag om iværksætteri, på ca. 45 minutter.

Fra hvad jeg husker gik foredraget ikke særlig godt, men da jeg var færdig, så var der tonsvis af spørgsmål, og det var den fedeste følelse efterfølgende, fordi man havde givet noget tilbage.

Den måde jeg vil anbefale man kommer igang med, er at man tager kontakt til sin gamle folkeskole, handelskole, universitet eller hvor man nu har gået i skole, og hører ad om man må komme ud og holde et foredrag. Mange skoler er glade for at få tidligere elever ud og fortælle, og du har et sted, hvor du kan begynde at øve dig.

Så snart du har holdt det pågældende foredrag, kan du altid spørge læreren om vedkommende kender andre klasser eller skoler, som kunne have gavn af at man kommer ud og holder et foredrag – Og derfra er man faktisk kørende. Et godt tip er at få en til at filme eller tage billeder, så man kan dele det på de sociale medier efterfølgende, for at skabe efterspørgsel.

Hvis du vil se hvordan jeg griber mine foredrag an, så hop ind på www.casperedens.dk