Til Erhvervsminister Rasmus Jarlov og alle andre med interesse for sagen

”Heltene i samfundet – – Mit iværksætteri som flexjobber” ”

Mit navn er Bente Kallehauge, 56 årig, iværksætter og fleksjobber. Jeg arbejder som filte-kunstner og ideudvikler indenfor uld

Dilemma
Mit dilemma er at jeg samtidig med mit iværksætteri skal opfylde loven om beskæftigelse for flekjobbere ( Pt i form af praktik hos vores lokale købmand).

Kunsten og ideudviklingen giver mig positiv energi, lokker mig til at gå igang.
Praktikken giver mig oplevelsen af at være ved at opgive.

Det kniber efterhånden med at opfylde både kommunens forventninger og mine egne ønske og drømme.. Kommunen sidder i sidste ende med magten over mit livs succes. Som tingenes tilstand er nu kan jeg i princippet råbe op det jeg vil uden at nogen kan hjælpe mig. Skal jeg fra nu af tage til takke med et lavt lønnet arbejde uden udfordringer eller må jeg sige NEJ-STOP!
Må jeg i stedet få hjælp til mit iværksætteri så jeg kan leve mit liv på den gode måde?

Ringkøbing Skjern Kommmune har tilladt mig at få mit eget CVR nr hvilket er virkelig dejligt..stort tak!. Det er temmelig usædvanligt for en fleksjobber at få sit eget CVR nummer. Normal procedure er at man kun kan være værksætter i eget firma hvis man havde opstartet firmaet før man blev syg.

Dog har det været noget af en kamp da jeg har haft svært ved at leve op til de normale krav til iværksættere.

Jeg oplever det som at loven om fleksjob på en og samme tid er et fantastisk privilegium men også en ekstra hård straf.

Som jeg ser det, kunne et bevilget arbejdsfællesskab sammen med andre iværksættere på overførselsindkomst være vejen frem. Jeg tror at mange mennesker, der mister deres job vil gøre hvad som helst for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Hvorfor skal drømmen om succes slutte når sygdom du ikke selv har valgt, sætte dagsordenen? , Hvorfor skal loven begrænse os og slukke håbet om at gøre karriere.
Det er ligesom om vi bliver behandlet efter mindste fællesnævner og det er ikke fair.
Mit iværksætteri er det, som holder mig i god form her på 12 år efter at jeg fik konstateret sygdommen Parkinson.

Udfordringen
Indtil nu har mit iværksætteri desværre kun delvist lykkedes
Jeg er kunstner og derfor måske ikke den bedste iværksætter men jeg drømmer inderligt om at få lov til at gøre karriere som sådan, tjene min egen løn, være herre i eget job. Delvist uden held har jeg søgt andres råd. Budgeteret forkert og løbet panden imod en mur x mange. Jeg har manglet selvtilid og derfor delvist arbejdet i blinde.

En rigtig god ide
Jeg vil gerne påvike politikerne til at se på loven og dens noget uretfærdige behandling af mennesker i fleksjob.
Må dem af os, der gerne vil,have en chance for at bevise at vi med tid og opfindsomhed selv vil kunne lave en god forretning få lov til dette. Vi vil dermed selv kunne betale dele eller hele vort eget underhold.

– På et tidspunkt var der noget i -Randers, som hed “Dynamoen”, lederen hed Bjarne Riis. Her fik mennesker, der var arbejdsløse bevilget hjælp til iværksætteri.

– Innovest i Skjern har det med at iværksættere kan leje et skrivebord hvor man via stedets inspirerende og innovative støtte kan løbe ens iværksætteri i gang.

– Ideen om et “Iværksætter-skrivebord” på eller i tilknytning til foreksempel Huset Ventura i Ringkøbing kunne måske være et oplagt sted.

Håbet
Gid de danske politikere tog de stærke briller på. De briller, der tør se på loven om aktivering af mennesker på forskellige overførselsindkomster. Jeg mærker lovens konsekvens på min krop hver dag og tænker at den lov vist godt kunne god tåle lidt kærlig opmærksomhed.

Den burde ændres så vi alle kan være med på arbejdsmarkedet på ligeværdig vis..

Med venlig Hilsen

Filte kunstner og ideudvikler

Bente Kallehauge
Kallehauge Pels
6900 Skjern

PS De vedhæftede billeder er fotos af nogle af de ting jeg har fremstillet.

Lampen er det produkt som ”spåes” succes. Hvem vil hjælpe? Har jeg brug for hjælp..Hjælp!!..:)..:)

Kunne mit fleks job blive produktion af lampen ville det for mig at se blive rigtig godt da det gav mig god mening.

Nødvendige ”energi”-sparer- foranstaltninger i mit liv er allerede truffet.