2018 går på hæld, og en af de boligtendenser, der ser ud til at leve videre i 2019, er ”small scale-living” eller ”down sizing”. Tendensen er, at flere og flere bliver boede i de store byer i mindre lejligheder, og der bliver flere mennesker på mindre plads. I USA bygger man ligefrem de nye boliger mindre end tidligere. For nogle er de små boliger en nødvendighed, men for flere og flere er det et aktivt valg. De nedskalerede boliger er en modreaktion tidens ”mere vil have mere”-tendens, og målet er at gøre sig uafhængig af unødvendige ting, og frigive mere tid til det, der gør en glad.

De små boliger gør oprydning nemmere, men betyder også, at man er nødt til at være mere bevidst om indretningen af boligen. Alle møbler skal opfylde en funktion. Indretningen skal være minimalistisk og funktionelt. Derfor er de multifunktionelle møbler blevet mere fremherskende. På møbelshoppen Moderno, kan man fx. få pladsbesparende møbler som multifunktionelle sofaer og vægsenge, der er praktiske til small scale living. Møbler med flere funktioner gør det nemlig nemmere at bo småt. Det kan være, at sofaen har skjulte opbevaringsmuligheder eller kan laves om til en seng. Man kan kombinere spisebord og skrivebord og spare plads. Sengen er også et oplagt sted at spare plads. Den fylder meget i de vågne timer, hvor den ikke bruges. I stedet kan du investere i en skabsseng. Sengen foldes ganske enkelt sammen, når du er færdig med at sove, og frigiver dermed en masse gulvplads. Mange skabssenge har også indbyggede opbevaringsmuligheder.

Er du nysgerrig på fænomenet ”down sizing”, kan du få 5 gode råd til livsstilen hos Bolius.