I fremtiden skal vi gøre os klar til, at vores arbejdsliv bliver radikalt anderledes, end vi hidtil har været vant til. Fremtidens arbejdsplads er fleksibel og vi kommer til at arbejde remotely som aldrig før. Co-working spaces popper op her og der og nu slår den finske virksomhed Technopolis dørene op til et spritnyt 2.000 kvadratmeter stort co-working space, UMA Vestergade, i København. Det vil give brugerne helt nye muligheder for at være en del af en international familie, der kan give brugerne helt nye vækstmuligheder, lyder det. Af Alex Randrup Den digitale verden har åbnet en helt ny verden af muligheder for jobs. På alle ledder og kanter. For iværksættere, for den klassiske lønmodtager og ikke mindst for dem der leder. Med smartphones og hjemmearbejdspladser har vi alle fået mulighederne for at arbejde remotely og ikke være fastlænket til én fast arbejdsstation. Den måde, vi arbejder på, har flyttet sig med syvmileskridt de seneste år og den enkeltes krav til et fleksibelt arbejdsliv skaber øget efterspørgsel på nye fleksible faciliteter, der både kan tiltrække attraktive medarbejdere og give virksomheder mulighed for hurtigt at kunne tilpasse sig i en foranderlig verden. Tendenserne for fremtiden siger, at det er slut med de klassiske 8-16 jobs. Nu vel, vil de stadig eksistere. Men vi skal først og fremmest forstå, at fremtidens arbejdsliv er foranderligt. Vi skifter hyppigere job og fremtidens arbejdsmarked vil i højere grad blive karakteriseret ved en stigende mængde freelancere. En undersøgelse foretaget af den digitale platform Worksome viser, at øget frihed og større fleksibilitet vejer tungt, når vi dropper faste stillinger for at blive selvstændige freelancer eller konsulenter. Det sætter helt nye krav til, hvordan vi kommer til at arbejde sammen. Co-working boomer på verdensplan En af de hotte betegnelser inden for moderne arbejdsliv har i 2010’erne været co-working. En ny måde at arbejde på. Efter finanskrisen har det boomet med co-working spaces og -miljøer. Det er i høj grad blevet velmodtaget af millennium-generationen og særligt iværksættere, der nu har muligheden for at mødes i miljøer for at arbejde, blive inspireret og udvikle sig i takt med andre. Prognoser fra den amerikanske business-portal Small Business Labs forudser en fordobling af verdens p.t. 15.000 co-working spaces frem til over 30.000 i 2022. Vi har selv set et boom  herhjemme. Innovationsmiljøer og co-working blomstrer i bedste velgående i Danmark. På få år er nye fællesskaber kommet til. Nu også rettet mod brancher og særlige nicher. Ikke nok med det har større virksomheder også fået smag for at udlicitere teams og kontorpladser til co-working places, for de mange fordele ved at tilhøre det sociale, kreative og innovative miljøer. Internationalt coworking space rykker til København UMA Vestergade er Københavns nye, internationale co-working space, et fælles arbejdsmiljø. Bag UMA Vestergade står finske Technopolis, der i øjeblikket har travlt med at åbne nye workspaces i hele Norden og resten af Europa. Ambitionen i Danmark er at udfordre de traditionelle kontorhoteller og åbne adskillige nye workspaces i København inden for de næste par år. Den finske virksomhed Technopolis har åbnet dørene op til et spritnyt 2.000 kvadratmeter stort co-working space, UMA Vestergade, i København. Under overskriften ’The new way of working’ blev åbningen i samarbejde med Dansk Iværksætterforening markeret med et eftermiddagsarrangement, hvor bl.a. uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers kom med sit indspark til debatten om fremtidens arbejdsplads. “I dag driver du ikke kun virksomhed på dit hjemmemarked. Vil du opnå vækst og have muligheder for at vokse, så skal du tænke globalt. Erhvervslivet er omskifteligt og ændrer sig hele tiden. Med UMA-konceptet har vi innovationsmiljøer, der giver de bedste betingelser. For både store og små virksomheder. Vi vil tiltrække de bedste talenter ved at tilbyde dem nogle arbejdsomgivelser, der er centralt placerede, motiverende og rare at være i,” siger den finske CEO Keith Silverang til Iværksætteren. De første medlemmer er allerede flyttet ind i den 300 år gamle historiske bygning i Vestergade lige ved siden af Strøget og Rådhuspladsen. UMA huser 33 mindre privatkontorer, 60 fleksible arbejdspladser samt syv mødelokaler på sine fire nænsomt renoverede etager. Medlemmer af UMA Vestergade får med deres medlemskab adgang til samtlige UMAs både nuværende og kommende workspaces og tjenester i Norden og Østersøregionen. I fremtiden vil du skifte job 32 gange i dit liv Åbningen af det nye co-working space i Indre København blev markeret med et arrangement, hvor det fleksible arbejdsmarked var omdrejningspunktet. Her var uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, CCO fra Worksome Mathias Linnemann samt CEO Teknopolis Keith Silverang på talerstolen. Særligt Mathias Linnemann fra Worksome, der er en digital platform for højtkvalificeret arbejdskraft for freelancere og konsulenter bidrog med opsigtsvækkende pointer om tendenser for fremtidens fleksible arbejdsmarked. Først og fremmest blev det klart, at vi allerede nu oplever den problemstilling, at vi ikke selv kan løfte opgaven med højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark. Den klassiske lønmodtager vil i fremtiden, ifølge Worksome, blive erklæret død. Med det menes, at den kultur vi har været vant til ikke vil eksistere på samme måde om 10-15 år. Dette skyldes, at der er evident for, at ved enhver generation fordobles det antal af arbejdsgivere, man har i løbet af en karriere. Næste generation vil gennemsnitligt have hele 32 arbejdsgivere. Det nye co-working space UMA forsøger at bygge på deres eksistens på, hvad der kendetegner netop dette fremtidige arbejdsmarked. Ved at genere viden og indsamle data på deres brugerne på tværs af deres co-working spaces vil de kunne yde en helt ny form for hjælp og skabe bedre betingelser for vækst. “Vi har den ambition at de virksomheder, der bliver en del af UMA, skal have de bedste betingelser for vækst. Vi skal tilbyde en helt ny form for hjælp og støtte, der går ud over 1 til 1 sparring. Måske en virksomhed i Finland kan yde støtte til en bruger i København eller omvendt. Der er uanede mængder af muligheder, når vi arbejder på tværs af lande,” afslutter CEO for UMA Keith Silverang. Vil du prøve og opleve UMA Vestergade, så kan du få et gratis Day Pass her.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind