Der sker mange fascinerende ting i vores verden af teknologi, men noget der virkeligt har fanget mit øje, er 3D print.

For mig virker det til at 3D print, kan have uendelige muligheder, som kan hjælpe menneskeheden i fremtiden.
Verden over bliver der udviklet masser af ting via 3D printere, lige fra implantater til dele til biler.

Det danske firma DAVINCI beskæftiger sig med 3D print og har med 3 samarbejdspartner indledt en udvikling af 3D printer til implantater.
Disse implantater kombinerer nanoteknologi, stamcelleforskning og 3D print. Bliver det muligt at lave implantater der tilpasse den enkelte krop, ser jeg dette som en stort skridt frem for Danmark og verdenen og ikke mindst DAVINCI.

Når jeg ser nogle af de ting, som 3D printning gør muligt, bliver jeg kun mere interesseret for hvad man ellers kan. Vil man kunne printe mad? eller måske kan man printe planter? eller kan man gøre som DAVINCI og evt. printe proteser.

Ikke nok med at der sker store ting i Danmark, sker der også store ting omkring lille Danmark. Man har blandt andet været succesfuld i at printe kropsdele så komplekse som blodkar, hvilket er med til at vise denne teknologi har større potentiale en man havde regnet med. På Pohang Universitetet i Syd Korea, lykkedes det dem at skabe det de kalder bio-blood-vessel, hvilket man mener kun er en “scratch on the surface” af de uendelige muligheder 3D printere har at byde på.

-Selvom det bryder med Naturen har det uendelige af muligheder for at gavne menneskeheden.