De fleste kan blive sælger, men de færreste kan blive en dygtig sælger. Den dygtige sælger kommer ikke af sig selv, det tager tid og kræver mange salgssamtaler, mange træningssessioner og generelt hårdt arbejde. Dog vil jeg påstå, at der findes tre karaktertræk, som den dygtige sælger er nødt til at besidde. Disse tre træk er motivation, at være relationsskabende og at være hårdtarbejdende. Uden dem kan du ikke blive mere end en gennemsnitlig sælger, du kommer altså aldrig til at sprænge budgettet og hive den ene kunde ind efter den anden. Du kan læse mere om motivation for sælgere her. Uden motivation kommer du ingen vegne som sælger. En sælgers hverdag består primært af afvisninger og nej’er. Hvis du ikke er motiveret for at kontakte næste kunde, og næste igen til trods for alle de afvisninger, så kommer du aldrig til at sælge. Uanset om din motivation er penge, personlig udvikling, succes, karriereudvikling eller noget andet, så er det afgørende, at den er der. Hvad vi motiveres af er forskelligt, men så længe du ikke er demotiveret, så skal du nok få succes. Den gode sælger er relationsskabende og forstår, hvordan man connecter med mennesker. Dette skal ikke forstås,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt